Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbor za obranu odlučio

Sabor će istražiti Rončevićevu nabavu 39 kamiona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbor za obranu Hrvatskoga sabora na današnjoj je sjednici jednoglasno odlučio Saboru predložiti osnutak povjerenstva za utvrđivanje činjenica vezanih uz vojne kamione koje za potrebe Oružanih snaga Ministarstvo obrane (MORH) nabavilo 2004.

Govoreći u ime predlagača SDP-a, Nenad Stazić podsjetio je na kronologiju nabave 39 kamiona za potrebe OS RH i to neposrednom pogodbom dok je ministar obrane bio Berislav Rončević. Naglasio je da je nabava tih kamiona bila skuplja za 15 milijuna kuna od predviđenih te da nije nabavljeno planiranih 76 kamiona, nego samo 39. Dodao je da se i predsjednik Republike više puta zauzeo za rješavanje tog problema iako unutranja kontrola još nije pronašla nepravilnosti.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Slika nije dostupna Suđenje se nastavlja Državni tajnik u MORH-u nije se pojavio na suđenju Rončeviću

U ime HDZ-a Tomislav Ivić podupro je taj prijedlog ističući kako se nada da će se do kraja tjedna dogovoriti o sastavu povjerenstva. Josip Đakić iz HDZ-a također je podupro taj prijedlog iako ga je nazvao "politikanstvom" jer u proteklih pet godina revizija niej ništa pronašla.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene