Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Sa Slovenijom se ne vode pregovori oko otvorenih pitanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader rekao je danas da će parlamentarne stranke pozvati na konzultacije kada se sa Slovenijom počnu voditi konkretni pregovori o otvorenim pitanjima, a da se sada radi samo o razmijeni pozicija.

Sanader je tako odgovorio na optužbe koalicije HSS-HSLS da Vlada o otvorenim pitanjima sa Slovenijom pregovara daleko od očiju javnosti.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Rupel: S Hrvatskom pozitivni pomaci u mandatu sadašnje vlade, opterećenje je granica

Na novinarsko pitanje hoće li parlamentarne stranke izvijestiti o dogovorima sa Slovenijom, Sanader je rekao da se sa susjednom zemljom ne vode pregovori, nego da se razmjenjuju pozicije, koje su poznate javnosti.

"Kad bude nešto konkretnije, kad počnemo konkretne pregovore onda ću pozvati parlamentarne stranke na konzultacije jer to je praksa koja je uvela ova Vlada", najavio je Sanader.

Da su konzultacije bile prijašnja praksa onda ne bi bilo sporazuma Drnovšek-Račan, dodao je premijer.

Koalicijski partneri HSS i HSLS ustvrdili su nedavno da hrvatska i slovenska strana već mjesecima razgovaraju o otvorenim pitanjima, ali da su samo o jednom, od ukupno četiri pitanja upoznali hrvatske parlamentarne stranke i javnost.

Slovenija je, naime, Hrvatskoj poslala ponudu da se otvorena pitanja granice na moru i kopnu, Ljubljanske banke i NE Krško riješe pred OESS-ovim Sudom za mirenje i arbitražu.

Hrvatska je vlada, pak, poslala odgovor da primjerenijim za morsku granicu smatra Međunarodni sud za pravo mora u Hamburgu.

Je li i kako odgovorila na ostala otvorena pitanja, Vlada nije
izvjestila javnost, što je u HSS-u i HSLS-u protumačeno kao vođenje pregovora bez prisustva javnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene