Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako preživjeti?

Sa devetero djece vodi bitku za preživljavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako prehraniti i školovati devetero djece s 3 tisuće kuna? Zna to samohrana majka Snježana Herceg. Svojim mališanima ne može priuštiti ni najosnovnije.

Za stolom nema mjesta za svih devet gladnih usta, a tu su Zoran, Ivan, Roberto, Albin, Linda, Jasmin, Alisa, Zlatko i najmlađi Lorenco. Na red za tanjur ovi su mališani navikli. 39-godišnja Snježana Herceg, samohrana je majka, a nakon razvoda živjeti u podstanarstvu nije lako. 'To je borba za opstanak, od danas do sutra', kaže majka Snježana. Oko tri tisuće kuna socijalne pomoći, ne ostavlja velik izbor. Kućnu blagajnu teško da može napuniti zarada od čišćenja i konobarenja. Nova školska godina, za tu je obitelj velik financijski udarac. 'Danas sam se u dućanu zadužila za bilježnice i olovke', rekla je Snježana.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu" Ilustracija osuđena je Barbara je u 24 godine lažirala 17 trudnoća: Nagurala bi jastuke ispod majice, a dokopala se i rodnih listova

Tražili pomoć i od Bandića, dobili odbijenice

Novca za nove knjige i druge školske potrepštine za četvoricu svojih školaraca, nema. Još teže joj pada pogled na medicinsku dokumentaciju. 19- godišnji Zoran je gluhonijem, ali i nadaren za crtanje. Dok se crteži gomilaju, posla za njega nema, no zato ih okolina ne štedi. Naslušali su se zlonamjernih komentara.

Ostao je i bez slušnog aparatića. Potrgali su ga u školi. Nije im, kaže majka, pomogao ni zagrebački gradonačelnik. Umjesto konkretnog odgovora na pisma, koja su mu slali, stizale su odbijenice. 'Drugima, kojma ne treba pomaže, a meni ne može. Ne tražim ne znam što, bilo kakvu kuću, a ja ću je dovesti u red', objasnila je Snježana. Niti mali Roberto ne može ispuniti svoju najveću želju, a ta je da postane nogometaš. Na njihovoj adresi na koju svakodnevno stižu računi, posljednja su tri mjeseca. Za sada ih nitko ne tjera na ulicu, što donosi ostatak godine, kažu, tek će otkriti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene