Avion Ryanaira, ilustracija (Foto: Pixsell, DPA, Clara Margais)
Avion Ryanaira, ilustracija (Foto: Pixsell, DPA, Clara Margais) Foto: Pixsell, DPA, Clara Margais

Djelatnici Ryanaira, najvećeg europskog zračnog prijevoznika za sutra su najavili štrajk. Otkazano je 400 letova za 50 tisuća putnika, a neki od njih bili su i prema hrvatskim zračnim lukama u Puli i Zadru.


Sindikati Ryanaira u Njemačkoj, Irskoj, Švedskoj i Belgiji najavili su da će sutra prizemljiti avione na 24 sata. Traže veće plaće i bolje uvjete rada.

Vezani članci Dočekan prvi let Windrose Airlinesa u Hrvatskoj - 4 U Zračnoj luci Franjo Tuđman svečano obilježen prvi let koji povezuje Kijev i Zagreb Štrajk u Ryanairu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Najveći europski zračni prijevoznik pred štrajkom: Otkazani letovi za 50 tisuća putnika

Štrajk Ryanaira najavljen je i Zračnoj luci Pula, piše Glas Istre. "Zbog štrajka koji će trajati jedan dan u Pulu neće doputovati zrakoplovi iz Frankfurta i Bruxellesa koji su bili popunjeni putnicima. Oni su svoje putnike na vrijeme obavijestili o otkazivanju letova za Pulu, no hoće li ih smjestiti u hotele, osigurati druge letove ili povrat novca, to ovisi o aviokompaniji", kazao je direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo.

Dodao je da su otkazana dva leta iz Frankfurta u Pulu, u 10:05 i u 14:25, dva leta iz Pule za Frankfurt koji su trebali poletjeti u 12 sati i u 16:20. Otkazan je let iz Pule u 16:10 prema Bruxellesu, kao i onaj iz Bruxellesa koji je trebao poletjeti u 14 sati te je Puli trebao biti u 15:45. Zbog štrajka u Istru neće doputovati 500-tinjak putnika.

Otkazuju se letovi za Zadar

Uz Pulu, avioni Ryanaira trebali su sutra letjeti i za Zadar. Trenutačno je otkazan sutrašnji let koji povezuje Zadar s Bremenom, no pet letova još nije službeno otkazano, rečeno je u zadarskoj Zračnoj luci za DNEVNIK.hr.

Trenutno nema službene obavijesti o otkazivanju letova koji povezuju Zadar s Berlinom i Frankfurtom. S obzirom na to da je sindikat njemačkih pilota Vereinigung Cockpit najavio otkazivanje svih sutrašnjih letova, pitanje je trenutka kad će i ti letovi biti otkazani. Tako sutra iz Zadra i Pule sutra neće poletjeti niti u njih sletjeti ukupno 12 Ryanairovih aviona s 2200 putnika.

Na web-stranici Ryanaira piše da se u slučaju otkazivanja leta korisnik može odlučiti za povrat novca ili promjenu leta.