Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zaiskrilo na nebu

Rusi tvrde da je britanska obavještajna letjelica pokušala ući u njihov zračni prostor

Ruski borbeni avion
Ruski borbeni avion Foto: Afp
Rusko ministarstvo obrane tvrdi da je u ponedjeljak navečer britanska obavještajna letjelica neovlašteno ušla u ruski zračni prostor.

Rusko ministarstvo obrane izvijestilo je u ponedjeljak navečer da su uočili nepoznatu letjelicu kako se približava granicama Rusije, negdje iznad Barentsovog mora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Namjerni čin zastrašivanja" Ruski vojni avioni s nuklearnim naoružanjem ušli u zračni prostor Švedske: "To je vrlo ozbiljno, pogotovo kod zemlje u ratu"

Kako bi sprječili neovlašten ulazak u ruski zračni prostor, na teren je poslan borbeni zrakoplov MiG-31BM koji je izvidio situaciju i potvrdio da se radi o britanskoj obavještajnoj letjelici za elektronsko ratovanje Air Force RC-135, prenosi Tellerreport

Pročitajte i ovo Eurofighter, ilustracija DRAMA NA NEBU NATO digao lovce zbog hrvatskog aviona: Airbus u Italiji izgubio radiovezu

Tvrde da je ipak potvrđen neovlašten ulazak u ruski zračni prostor blizu rta Dežnjev. Ruski borbeni avion MiG-31BM naposljetku je otjerao britansku letjelicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene