Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zgrada u vlasništvu grada Pule

Rupe u stropovima, dimnjaci koji se raspadaju... ''Tu nam djeca borave, opasno je za život''

Zgrada Grada Pule koja je na korištenje dana Politehnici Pula (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Zgrada Grada Pule koja je na korištenje dana Politehnici Pula (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zgrada Grada Pule koja je na korištenje dana Politehnici Pula (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Zgrada Grada Pule koja je na korištenje dana Politehnici Pula (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zgrada Grada Pule koja je na korištenje dana Politehnici Pula (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Zgrada Grada Pule koja je na korištenje dana Politehnici Pula (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zgrada Grada Pule koja je na korištenje dana Politehnici Pula (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Muke po politehnici ne jenjavaju. Tek što je smijenjen dekan zbog navodnog nenamjenskog trošenja novca, stanari zagrade u kojoj se fakultet nalazi u strahu su od urušavanja nekretnine koja im je od grada dana na korištenje. Moguće su i tužbe.

''Inzistiramo da se tu napravi jer tu su nam garaže, tu nam djeca borave. Opasno je za život'', priča stanar Siniša.

Pročitajte i ovo Devastirana Mimoza - 3 đakovačka Mimoza Nekad ponos grada danas je ruglo koje zjapi prazno i propada: "Bez obzira čije je to, narod je to stvarao, a vidi što huligani rade" Gori zgrada u Valenciji - 1 Više je ozlijeđenih VIDEO/FOTO Drama u Valenciji, vatra guta zgradu od 14 katova: "Ovo je sablasno"

Rupe u stropovima, oluci koji vise, dimnjaci koji se raspadaju. Stanari Rive 4 samo čekaju kad će im nešto pasti na glavu.

''Dijete kao dijete može otići, znate kako je, zaigra se, nek' u tom trenutku nešto padne, koga poslije da tužim i što imam poslije od toga?'' pita se Siniša.

''Nemoguće je da se jedna ovakva stvar može događati na dvadesetak metara od gradske palače'', kazao je predstavnik stanara Elvis.

Nekretnina je u vlasništvu grada Pule. U rujnu 2017. Politehnici je dana na korištenje. ''U ljeto prošle godine javili smo se gradu Pula da nam dozvoli da s tom zgradom kandidiramo u EU projektima'', rekao je Davor Mišković, bivši dekan Politehnike.

''Zadnjih dvadesetak dana čujemo kako cigla za ciglom pada''

Međutim, od projekata ništa. Od obnove još manje. ''Kulturno je, ali nije dobro, jer ovo ne može biti dobro kad se urušava. Zadnjih dvadesetak dana čujemo kako cigla za ciglom pada'', kaže Elvis.

''Mi smo dali i prigovor i molbu građevinskoj inspekciji jer više od tih apeliranja gradu i ovom našem Castrumu koji nam održava zgradu, nismo ništa dobili'', rekao je Siniša. U nemogućnosti da išta promjene, angažirali su odvjetnicu.

''Ovdje se više ne radi o želji da se sanira kulturno dobro, nego stanari ovim putem zaista žele sačuvati vlastiti život'', rekla je Alma Kulenović, odvjetnica stanara.

V. d. dekana danas, kako nam je rečeno, nije bila na fakultetu, pa je ostalo nejasno što će biti sa zgradom.

''Oni su u ovom trenutku u posjedu nekretnine. Morat ćemo vidjeti ako ne žele nastaviti, znači da se vrati posjed gradu Puli, koji će onda dalje morati poduzimati mjere radi zaštite'', rekla je Mirna Radolović, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu.

O urušavanju je obaviješten Konzervatorski odjel i Ministarstvo kulture. Stanari su spremni, ne promijeni li se nešto, podići i tužbu protiv vlasnika.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene