Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mnogo atraktivniji podmorski pothvat odvijao se u Rovinju. Ondje je održan kup Hrvatske u podvodnoj fotografiji.


Sudjelovalo je 30-ak entuzijasta iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Srbije. Snimljeno je više stotina fotografija među kojima i one s modelima. Naše kamere zaronile su s njima.

Vezani članci Sanacija u Ližnjanu U tijeku sanacija ekološke katastrofe u Istri: "Onečišćenje je došlo s mora" Onečišćenje mora u Istri - 1 Što je dovelo do velikog onečišćenja mora? "Pokušat ćemo maksimalno očistiti obale i plaže"

U 'lov' na najbolju fotografiju upustilo se tridesetak entuzijasta. 'Morate znati da ovo nije jednostavno. Treba naći male organizme i snimiti ih krupno. To je poprilično komplicirano', rekao je Fabio iz Italije.

Dva puta po sat i pol vremena tražili su idealnu fotografiju. Podmorje ih je oduševilo. 'Jako smo zadovoljni, mislim da će biti uspjeha', rekao je Damir iz Hrvatske. 'Stvarno nisam očekivao ovako nešto, ovdje ima baš dosta stvari da se vidi, da se slika. Sve živo što sam vidio, sve sam slikao', ispričao je Andrej iz Srbije.

Ovaj neobičan oblik fotografije ima na stotine ograničenja. Pokrete koji se ne mogu vratiti. Uglavnom ne ostavlja prostora za popravne pokušaje. 'Tako je zbog ambijenta, zbog valova, struja vidljivosti. Vraćamo se pod to more koje nije naš prirodni ambijent i zakonitosti fotografije su potpuno neke druge', rekao je Marino iz Hrvatske.

Baš kao i zakonitosti poziranja, zahtjevna uloga povjerena je djevojkama. A njihov zadatak, osim što moraju znati roniti, jest da budu što prirodnije.

'Treba znati kako se kretati pod vodom, kako stavljati noge, kako uperiti lampu, kako gledati. Ima jako puno tih sitnica', objasnila je Darija, model. Ovo neobično natjecanje još će se dugo pamtiti. Stotine novonastalih fotografija najbolji su dokaz.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju