Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gosti se vraćaju

ČEMU DUGUJU REZULTATE? Otkrivamo tajnu uspjeha turističkog rekordera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rovinj i ove godine bilježi turističke rekorde. Dva dana ranije nego lani ostvario je milijunto noćenje. Nijemci su najčešći gosti, a slijede ih Austrijanci, domaći gosti i Talijani.

Rezultate, tvrde Rovinjani, ne duguju samo suncu i moru već i svakodnevnim manifestacijama, sportskim, kulturnim i zabavnim događajima.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona"

U hotelima gotovo da i nema praznih soba. Rovinj vrvi turistima koji ga uvijek iznova žele istražiti. Hotelijeri zadovoljni. Rezervacije popunjene i za srpanj i za kolovoz. Za goste uvijek smišljaju nove ponude.

Dokaz da Rovinj privlači goste i izvan sezone, povećanje je od 4 posto u noćenjima od početka godine.

Joani iz Poljske i njenoj obitelji ovo je drugi posjet Rovinju. Lijepo sjećanje, dobra usluga i fina hrana potakli su ih da se vrate. "Zbog plaža, ali i zbog samog grada i ponude, dobre zabave za djecu, rekla bi da je idealno za odmor s obitelji", kaže ona.

Za svakog ponešto. Dovoljno da se svi koji dođu dobro provedu i zapamte odmor o kojemu će još mnogo govoriti. Ima li bolje reklame?

Rovinj je odredište koje iznimno puno radi na ponudi turističkih proizvoda. Gostima ovdje zasigurno nikad nije dosadno. Samo danas ih je u Rovinju bilo više od 20 tisuća.

S druge pak strane, tu su i mirniji dijelovi Rovinja gdje mogu otići gosti koji žele možda malo romantičniji odmor. Tu su i izleti, Crveni otok kojeg voli posjetiti većina gostiju. I ono na čemu Rovinj već nekoliko godina uspješno radi je podizanje kategorije destinacije.

Tako raspolaže s tri hotela s pet zvjezdica, četiri s četiri zvjezdice, velikim brojem kreveta u naseljima, kampovima i privatnom smještaju s četiri zvjezdice. Trenutačno je i pri kraju izgradnja novog resorta namjenjenog obiteljskom odmoru s djecom s 560 kreveta, igralištima, igraonicama, bazenima, welnesom, adrenalinskim parkom.

U njega je uloženo 300 milijuna kuna, a novih pola milijuna uložit će se u rušenje i obnovu hotela Park, planira se i obnova ACI marine, uređenja plaža. Dakle, cijeli grad živi turizam u kojeg se puno i na sve načine ulaže.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene