Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnik Matice sindikata, Vilim Ribić obrušio se na Vladu zbog loše fiskalne i ekonomske politike koja šteti javnoj potrošnji.


Zbog tajnosti procesa mirenja s Vladom, Vilim Ribić nije smio komentirati tužbe pojedinih sindikata, zbog smanjenja plaća u prosvjeti i zdravstvu.

Vezani članci Predsjednici sindikalnih središnjica (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Sindikati nakon Vladina iznenađenja: ''Sve pratimo s oprezom i bez euforije. Ono što smo dobili na mostu, možemo izgubiti na ćupriji'' Suinicijator inicijative \"67 JE PREVIŠE\" Krešimir Sever gostuje u Dnevniku Nove tV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Krešimir Sever najavio sakupljanje potpisa za referendum: "Ljudi su se bojali da ćemo odustati, ali dobro smo se pripremili"

>> Mrsić: Otkazivanje Kolektivnog ugovora za javne službe

No zato je istaknuo kako će smanjenje javne potrošnje dovesti do još gore situacije u kojoj će najviše ispaštati znanost i obrazovanje. Najavio je da će od Ustavnog suda tražiti procjenu ustavnosti Zakona o fiskalnoj odgovornosti, za koji smatra da je anti narodan.

'Ako plaćate činovnika koji spava i ništa ne radi, neće ni naručivati nikakve potrebe za industriju, za građane, za poduzetnike, i tako dalje. Dakle, ona mora raditi, mora biti učinkovita. Kada proizvode svinje, ona je to za njih proizvodnja, kada odgajaju djecu, onda je to za njih potrošnja. To je društvo Linić, Čačić, Milanović', rekao je Ribić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.