Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviše će ispaštati znanost i obrazovanje

Ribić: Smanjenje javne potrošnje dovest će do još gore situacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Matice sindikata, Vilim Ribić obrušio se na Vladu zbog loše fiskalne i ekonomske politike koja šteti javnoj potrošnji.

Zbog tajnosti procesa mirenja s Vladom, Vilim Ribić nije smio komentirati tužbe pojedinih sindikata, zbog smanjenja plaća u prosvjeti i zdravstvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KOLEKTIVNI UGOVORI Ipak dogovoren nastavak pregovora između Vlade i sindikata javnih službi: Primit će ih premijer Vilim Ribič TEMELJNI KOLEKTIVNI UGOVOR Vlada i sindikati u novoj rundi pregovora: Bez bolje ponude Banskih dvora moguć štrajk

>> Mrsić: Otkazivanje Kolektivnog ugovora za javne službe

No zato je istaknuo kako će smanjenje javne potrošnje dovesti do još gore situacije u kojoj će najviše ispaštati znanost i obrazovanje. Najavio je da će od Ustavnog suda tražiti procjenu ustavnosti Zakona o fiskalnoj odgovornosti, za koji smatra da je anti narodan.

'Ako plaćate činovnika koji spava i ništa ne radi, neće ni naručivati nikakve potrebe za industriju, za građane, za poduzetnike, i tako dalje. Dakle, ona mora raditi, mora biti učinkovita. Kada proizvode svinje, ona je to za njih proizvodnja, kada odgajaju djecu, onda je to za njih potrošnja. To je društvo Linić, Čačić, Milanović', rekao je Ribić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene