Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavnici sindikata koji pregovaraju s Vladom oko izmjena Kolektivnog ugovora, dobili su jednu bitku s Vladom. Održat će referendum o tim izmjenama među svojim članstvom, a tek nakon toga nastaviti proces mirenja s Vladom oko kolektivnog ugovora.


Sindikati su uspjeli nagovoriti Vladu da im dopusti održavanje referenduma među članstvom, koji bi se trebao održati 11., 12. i 13. rujna. Ono što kaže članstvo na referendumu postat će i konačan stav sindikata.

Vezani članci Slika nije dostupna Ribić: Ustavni sud drži 'lojtre' pogrešnoj politici Vlade Slika nije dostupna Ribić: Ovo je iživljavanje nad nastavnicima

>> Ribić: Smanjenje javne potrošnje dovest će do još gore situacije

Branimir Mihalinec, čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, istaknuo je na pressici kako su svi pokušaji odmazde, ucjena i prijetnji te skidanja plaća, krivi i protuzakoniti, za što će netko morati odgovarati.

Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u visokom obrazovanju, okomio se na politiku Vlade i prvog potpredsjednika te ministra financija. 'Ne treba nam nitko reći jesu li Čačić i Linić geniji, jer je jasno da oni vode politiku koja ne daje rezultate', rekao je i ocijenio da politika aktualne Vlade nije posebno različita od one HDZ-a, osim, kako je istaknuo, što zasad nema pljačke.

'Mi sindikati smo najčestitiji dio hrvatskog društa', zaključio je Ribić.

Proces pregovora oko kolektivnog ugovora s Vladom nastavit će se tako 15. rujna.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.