Najavljen štrajk u menzama (Foto: Dnevnik.hr) - 5
Najavljen štrajk u menzama (Foto: Dnevnik.hr) - 5

Restorani Studentskog centra (SC) u Zagrebu danas rade, unatoč štrajku koji su najavili sindikati, doznaje se od sanacijskog upravitelja SC-a Mirka Bošnjaka, koji upozorava da sindikati manipuliraju obavijestima da studentski restorani danas neće raditi.


Iako su sindikati Studentskog centra (SC) u Zagrebu jutros pokrenuli štrajk, u Upravi SC-a kažu da je odaziv slab, a sustav funkcionira normalno, uključujući studentsku prehranu i Student-servis.

Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak rekao je Hini da cijeli sustav radi bez zastoja, a za štrajk se izjasnilo svega 25 od ukupno 951 zaposlenika zagrebačkog SC-a.

Svi restorani uredno su pružili uslugu studentima od doručka nadalje, uključujući fakultetske menze na Strojarstvu, Lašćini, Kampusu, Medicinskom fakultetu i drugdje, kaže Bošnjak.

U štrajku je do sada, po njegovim saznanjima, na razini prehrane 15-ak osoba. Bošnjak napominje da se radi o neslužbenim informacijama s terena jer ga sindikati nisu obavijestiti tko sve sudjeluje u štrajku, iako su to po zakonu bili dužni učiniti.

Ujedno zahvaljuje radnicima SC-a koji su, kaže, svojom voljom odlučili ne uskratiti uslugu prehrane studentima, te iskazali ozbiljnost i odgovornost prema korisnicima usluga zbog kojih SC postoji.

"Za radnička prava može se boriti i na druge načine", poručuje sanacijski upravitelj..

Štrajk koji je počeo jutros u 6 sati organizirali su predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u zagrebačkom SC-u jer nije potpisan već usuglašeni kolektivni ugovor, te poručili da će štrajkati dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Štrajkaši će se u 11 sati okupiti u dvorištu SC-a u Savskoj i izvijestiti javnost o trenutnoj situaciji. (Hina)