Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još samo pravosuđe i korupcija...

Rehn: Hrvatska se konačno približava cilju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska sljedeće godine može završiti pristupne pregovore s Europskom unijom, a da bi se to dogodilo treba nastaviti i pojačati reformske napore u području pravosuđa, borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala i definitivno treba što hitnije riješiti pitanje pristupa Haškog suda dokumentima koje traži, izjavio je u Bruxellesu povjerenik za proširenje Olli Rehn.

'Hrvatska se približava ciljnoj crti nakon četiri godine intenzivnih pristupnih pregovora. Međutim, Hrvatska mora nastaviti i intenzivirati svoje reformske napore, posebice u pravosuđu, borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala prije nego će se pregovori moći zatvoriti. Hrvatska definitivno mora riješiti pitanje pristupa ICTY-a dokumentima, što je hitnije moguće', rekao je Rehn predstavljajući izvješće o napretku i strategiju proširenja EU-a za sljedeću godinu. Komisija je u strategiji proširenja predložila Vijeću EU-a da uspostavi ad hoc tehničku skupinu za izradu nacrta Pristupnog sporazuma na temelju tekstova koje je pripremila Komisija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Josipović primio Sergea Brammertza Slika nije dostupna Karamarko zadovoljan 'Ni haški tužitelj neće imati razloga reći da ne surađujemo'

>> Rehn: Danas ćemo imati dobru vijest za Hrvatsku

'Komisija preporučuje da Vijeće uspostavi ad hoc tehničku skupinu za izradu nacrta Pristupnog ugovora, na temelju tekstova koje je pripremila Komisija. Ako Hrvatska ispuni sva otvorena mjerila na vrijeme, pristupni pregovori, uključujući i prijelazne aranžmane, mogli bi se završiti sljedeće godine', kaže se u strategiji proširenja. Europska komisija je i prošle godine predlagala početak rada na nacrtu Pristupnog ugovora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene