Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras sa Jandrokovićem

Rehn: Hrvatska još može dovršiti pregovore ove godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska još može ispuniti cilj dovršetka pregovora do kraja ove godine ako nastavi s odlučnom provedbom reformi unatoč zastoju zbog bilateralnog problema sa Slovenijom, na čijem se rješavanju radi i gdje se može očekivati skori napredak, izjavio je danas povjerenik za proširenje Olli Rehn,

'Još nije izgubljen cilj da se pregovori dovrše do kraja 2009. godine. Bitno je da Hrvatska s punom odlučnošću i konkretnim rezultatima nastavi s reformama, posebice u pravosuđu i brodogradnji. U tom slučaju nije toliko bitno hoće li neka poglavlja biti otvorena u ožujku, travnju ili čak u svibnju', rekao je Rehn skupini novinara s kojima je razgovarao o predstojećem neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova u češkom mjestu Hluboka na Vltavi koji je posvećen pitanjima proširenja i perspektivi zapadnog Balkana.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Drama u Bruxellesu Slovenija prebacila krivnju na Hrvatsku za neuspjeh pregovora

Rehn podsjeća da su se obje zemlje složile oko zajedničke izjave

Rehn je potvrdio da će se u srijedu navečer ponovno sastati s ministrima vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Gordanom Jandrokovićem i Samuelom Žbogarom kako bi nastavili razgovore o okviru unutar kojega bi djelovala stručna skupina pod vodstvom bivšeg finskog predsjednika Marttija Ahtisaarija na rješavanju graničnog pitanja između Hrvatske i Slovenije i nastavka hrvatskih pristupnih pregovora.

Rehn je rekao da su se obje zemlje složile oko mogućnosti potpisivanja zajedničke izjave u kojoj bi se potvrdilo da nijedan dokument ili čin nastao nakon proglašenja njihove neovisnosti ne prejudicira međusobnu granicu. 'To je važna mjera izgradnje povjerenja', rekao je Rehn.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene