Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Niz napada na radnike

Redaju se incidenti u centrima za socijalnu skrb, državna tajnica Mađerić poručila: ''Što bi se dogodilo da nismo imali zaštitare u Centru u Ivanić-Gradu?"

Redaju se incidenti u centrima za socijalnu skrb. Nakon Nove Gradiške, Ivanić grada, Kaštela, novi incident dogodio se u Đakovu. Napetu situaciju u sustavu socijalne skrbi u Dnevniku Nove TV komentirala je Margareta Mađerić, državna tajnica Ministarstva obitelji i socijalne skrbi. S njom je razgovarao reporter Domagoj Mikić.

Posljednji u nizu incidenata dogodio se u Centru za socijalnu skrb Đakovo u koji je došla vidno uznemirena korisnica koja nije bila zadovoljna ranijom odlukom djelatnika centra. Kako je odbijala napustiti centar pozvana je hitna pomoć i policija.

Što se događa u sustavu socijalne skrbi otkrila je državna tajnica u Ministarstvu obitelji i socijalne skrbi Margareta Mađerić. Kaže da se kontinuirano radi na zaštiti socijalnih radnika i podsjetila da su u posljednje dvije godine socijalni radnici dobili status službene osobe.

''Što bi se dogodilo da nismo imali zaštitare u Centru za socijalnu skrb u Ivanić-Gradu? Ne želim ni pomisliti što bi se dogodilo da nismo imali detektore za metale i svu ostalu zaštitu koju smo osigurali u posljednje dvije godine. Ministarstvo kontinuirano provodi niz mjera za poboljšanje sustava socijalne skrbi'', kaže.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedan u nizu incidenata Socijalne radnike u Kaštelima napao je maloljetnik kojeg su nadzirali, nakon privođenja pušten na slobodu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve se dogodilo jučer Novi incident u centru za socijalnu skrb: Korisnica došla po pomoć pa vikala na zaposlene, stigle hitna i policija

''Sigurno da je nemili događaj koji se dogodio u Novoj Gradiški svatko doživio na emotivan način'', dodaje.

Istaknula je da se ''treba smiriti tenzije''. ''Osuđujem osobno, i ministarstvo i Vlada su osudili, svaki oblik nasilja, posebice prema stručnim djelatnicima i socijalnim radnicima jer upravo su ti ljudi oni koji se svakodnevno susreću s najranjivijim skupinama društva. Oni su njima servis i tu su da im pomognu'', rekla je.

Na pitanje razmišlja li se o tome da na teren sa socijalnim radnicima ide policija, Mađerić kaže da se takve odluke donose u odnosu na svaki individualni predmet.
Otkrila je da se konačni zaključak stručnog nadzora u Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška očekuju idućeg tjedna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene