Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se dogodilo jučer

Novi incident u centru za socijalnu skrb: Korisnica došla po pomoć pa vikala na zaposlene, stigle hitna i policija

U Centru za socijalnu skrb u Đakovu u četvrtak je morala intervenirati policija jer se jedna korisnica, koja je samoinicijativno došla tražiti pomoć, uznemirila i vikala na zaposlene, a intervenirala je i hitna pomoć.

Potvrdila je to u petak ravnateljica tog centra Dubravka Petrović, rekavši da je incident prouzročila korisnica iz okolice Đakova koja im dolazi zbog obiteljskih problema.

Pročitajte i ovo Edi Rama Kamere sve snimile VIDEO Svi su zgroženi zbog onoga što je albanski premijer napravio novinarki: "Ne diraj me više!" Škola Drama u Beogradu Škola danima zataškavala slučaj prolivenog opasnog metala koji je pošpricao učenike

"Jučer se oko 13:30 sati dogodila incidentna situacija kad je jedna korisnica u vrlo uznemirenom stanju samoinicijativno došla tražiti naše postupanje, i to za ono što je Centar odradio, a vezano je za njene obiteljske probleme. Bila je vrlo uznemirena, odbila je napustiti naše prostorije. Bila je u stanju za koje smo procijenili da je potrebno pozvati i policiju, koja je došla odmah, ali i hitnu pomoć, koja je također intervenirala", rekla je Dubravka Petrović za Hinu.

Korisnica je bila jako uznemirena, zaista joj je bila potrebna pomoć hitne, rekla je i dodala kako nije prijetila, ali je bila vrlo neugodna te je vikala.

Na ulazu je rekla zaštitaru da je od prije najavljena, rekla je ravnateljica Petrović i dodala da je ušla mirna, a zatim je jedan sat spominjala događaje iz prošlosti te da nisu ništa učinili. "Okidač je bilo nešto što uopće nije vezano za postupanje Centra za socijalnu skrb. Našla se u nezavidnoj situaciji, no mi ne možemo riješiti sve probleme građana, niti za to imamo ovlasti", istaknula je.

U Centru za socijalnu skrb u Đakovu prije dvije godine, 9. srpnja 2019. dogodila se tragedija u kojoj je korisnik iz vatrenog oružja ubio socijalnu radnicu i teško ranio pravnika, koji je nakon dva tjedna umro u bolnici.

"S obzirom na sve proživljeno u našem centru, to je izazvalo neugodnu situaciju i nelagodu kod svih nas djelatnika", rekla je Petrović.

"U atmosferi javnog linča koja se zadnjih dana širi prema centrima i našoj struci događa se to da primamo brojne pozive nekih naših nezadovoljnih stranaka, koje su nezadovoljne rješenjima i životnim situacijama. One ponovno spominju tragediju koja se dogodila u našem centru 2019. i poručuju da bi se mogla ponoviti ako njihovi predmeti ne budu riješeni kako misle da treba", upozorila je Petrović.

Ocijenila je da se ozračjem javnog linča širi nepovjerenje u centre i socijalni rad, što njihov rad i struka nikako ne zaslužuju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene