Centar za socijalnu skrb Kaštel Stari
Centar za socijalnu skrb Kaštel Stari Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Troje socijalnih radnika u Kaštelima jučer je napao maloljetnik kojeg su nadzirali, utvrdila je policija kriminalističkim istraživanjem i o tomu uputila posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu, doznaje se u petak u splitskoj policiji.


"Utvrđeno je kako je maloljetnik nad kojim su djelatnici postupali pružio otpor i fizički nasrnuo na djelatnike koji su obavljali službenu radnju," rekao je Jerko Kurevija iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Vezani članci Dijete, ilustracija - 1 ''Sve bih rekla, ali ne smijem'': U emotivnom istupu psihologinja se prisjetila smrti djevojčice i postavila važno pitanje Prosvjed socijalnih radnika (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Socijalni radnici organizirali miran prosvjed: "Istupi nadležnih i stav javnosti nas demovitivira u svemu što radimo"

Dodao je kako je o svim prikupljenim saznanjima i činjenicama policija dostavila izvješće Općinskom državnom odvjetništvu, a privedeni maloljetnik je pušten iz policije. Njega i još dvoje članova njegove obitelji policija je privela u četvrtak nakon fizičkog napada u Kaštelima na troje socijalnih radnika koji su pri tomu lakše ozlijeđeni.