Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki profiti

Iako vrijedi pet, sladoled se prodaje za deset kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset kuna za kuglicu sladoleda, zvuči nevjerojatno, ali upravo po toj cijeni može se kupiti sladoled u Dubrovniku, pa i u Zagrebu. Što zbog rejtinga, što zbog turističke sezone. Istražili smo vrijedi li kuglica sladoleda doista deset kuna i kolika je realna cijena sladoleda istražili smo u sljedećoj priči...

Kuglica sladoleda na Stradunu je deset kuna, a može se kupiti i sladoled po toj cijeni. Vlasnik neće pred kamere, ali za visoku cijenu ima kaže posebne razloge. Nađe se i pristojnijih cijena, kugla sladoleda deset kuna. 'Ako je deset kuna sladoled i u gradu Dubrovniku, kugla, mislim da bi vlasnik tog sladoleda morao dokazati kako je došao do tih deset kuna', rekao je profesor Josip Žuvela, savjetnik za gastronomiju i ugostiteljstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija mogućnosti bakterija Omiljena ljetna slastica košta ko suho zlato: Znate li kakva je kvaliteta? Ilustracija Nos za biznis Savjetovali mu da kuglicu sladoleda naplaćuje dva eura! Pogledajte što je učinio pa odlično zaradio

Prosječna cijena kuglice sladoleda u Zagrebu je šest kuna, ali na elitnijim mjestima i za tri, četiri kune skuplja. Slastičari cijene opravdavaju sastavom odnosno kvalitetom. 'Nije svejedno je li sladoled od jagode ili s okusom jagode jer je razlika i u sastavu pa vam automatski i cijena drukčija', kaže Stjepan Vincek. U Slavoniji je niži standard, pa su i cijene sladoleda niže, u prosjeku četiri kune. Jedva da im se isplati, kažu slastičari.

>> Stiže sladoled s okusom nikotina

'U proizvodnji već izađe dvije kune, a tu nije uračunata ni struja ni sve, ni radna snaga ni to. Znači bila bi realna cijena pet kuna', Samuele Kurtisi iz slastičarnice Ciao Ciao u Osijeku. Realna cijena kuglice sladoleda bila bi dakle pet kuna, s tim da i slastičari imaju neku računicu. Sve ostalo je čisti profit, a na kuglicu od deset kuna baš i nije mali.

Biste li sladoled platili deset kuna?

  • Da
  • Ne
  • Samo ako je jako dobar

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene