Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srce za ravnatelja

Raste im tlak, a to nije dobro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjećate li se umirovljenika iz Koprivnice koji su pjesmom, molitvom i suzama željeli spasiti omiljenog ravnatelja Doma od smjene? Kad su vidjeli da im pobožne metode ne pale, simpatični su se penzioneri odlučili boriti konkretnije.

Krenuli su ravno u županijsku skupštinu. Situaciju s ravnateljem moraju riješiti čim prije, jer im od svega raste tlak. Posljednje upute pred odlazak dao je aktualni ravnatelj Darko Ledinski, zbog kojeg su umirovljenici danas napustili svoj dom. Pravdu su potražili na skupštini županije koprivničko-križevačke, za spas ravnatelja molili su vijećnike, a apel su uručili i županu Darku Korenu. Upravo je Koren zatražio reizbor aktualnog ravnatelja koprivničkog doma umirovljenika, pa i nije bio najsretniji kada su korisnici doma htjeli ući na sjednicu. Uz malu pomoć gradonačelnika Mršića, izborili su se za svoje mjesto. Nakon izbora novih predstavnika županijske skupštine na red je došlo i pitanje njihovog ravnatelja. 'Nadam se da snaga Korena, Friščića i Polančeca ne ide tako daleko da nam uzme tu mirovinu', rekao je Nikola Novosel. No raspravljati o ravnatelju vijećnici vladajuće koalicije su odbili.

Pročitajte i ovo Jednokratno novčano primanje za umirovljenike, Ilustracija Jednokratna pomoć Dobra vijest za umirovljenike: Uskoro na račune sjeda novac, provjerite koliko Ilustracija objavio HZMO Dio umirovljenika trlja ruke: Počinje isplata dodatka, objavljeno kada

Nisu se odazvali svi vijećnici

Iako je naređen, reizbor ravnatelja je nemoguć jer sjednici se nije odazvalo troje članova u ostavci, među njima i zaposlenica doma koja nije bila raposložena za razgovor. Među umirovljenike, tvrde i oni sami, uvukao se nemir. 'Svima nam tlakovi rastu, a to nije potrebno', rekla je jedna umirovljenica. Potreban im je, samo kažu, njihov stari ravnatelj. Ravnatelj Ledinski rekao je da je na današnjoj sjednici trebalo riješiti pitanje njegova nasljednika, jer mu mandat istječe 16. srpnja. ‘Trebali smo izabrati tko je od troje kandidata moj najbolji nasljednik ili mene ponovno izabrati za ravnatelja’, rekao je Ledinski. Ali, ustvrdio je, ‘Koren se uplašio da 'njegovi ljudi' Ivica Pal, Mladen Tenodi i Verica Šarlija neće biti poslušni, pa im je zabranio da dođu na sjednicu’.

Ledinski je istaknuo da mu je sada najteže biti ravnatelj jer, kako vijeće ne radi, ne može donositi odluke bitne za normalan život više od 600 starijih i nemoćnih osoba u domu. Oni su, rekao je, ‘jasno rekli kako žele da ja ostanem ravnatelj’.Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe dijelili su vijećnicima pred gradskom vijećnicom, dok se utemeljivala županijska skupština, preslike peticija protiv smjene Ledinskog, koje su potpisali s radnicima doma te apel kojim pozivaju političare da uzmu u obzir njihove želje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene