Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burna rasprava

'Rasprave o PTSP-ovcima ćemo dočekati 'na nož''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od pola milijuna branitelja njih 430 tisuća radi i nema nikakve povlastice, a 67 tisuća ih prima mirovinu. Prošle godine je država za branitelje potrošila 6,3 milijarde kuna što je 4,7 ukupnih izdataka.

Ministar branitelja kaže da su to činjenice i dodaje da o ratu mogu govoriti samo ratnici. 'A ne oni koji su rat promatrali iz Munchena, Beča i drugih europskih i prekomorskih gradova,' rekao je ministar branitelja, Tomislav Ivić. Savjetnik predsjednika Predrag Matić ustrajao je u tvrdnji da se registar mora objaviti, i to kontrolirano i pod nadzorom, da bi se otkrili lažni branitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neće biti tužbi List iz Zadra objavio dio registra branitelja Slika nije dostupna Različita praksa Objava registra branitelja vani ograničena na rođake ili 30 godina

'Tko i zašto štiti lažnjake. Svatko od vas zna najmanje četiri susjeda koji nisu baš nigdje bili,' rekao je Matić. Na reakciju nije trebalo dugo čekati. Neki su demonstrativno napustili dvoranu, a drugi krenuli s pitanjima. 'Sad kad ste govorili da znate 4, 5 lažnih branitelja molimo navedite njihova imena da mi invalidi ne bi bili osumnjičeni,' rekao je Đuro Glogoški, predsjednik udruge 100-postotnih invalida.

Predsjednik HHO kaže da treba objaviti i imena 80 tisuća ljudi koji primaju partizanske mirovine. Branitelji su kaže žrtva politikanstva i često ih neopravdano prikazuju u negativnom svjetlu. Iza svega ovoga stoje oni koji ni danas ne mogu podnijeti što Hrvatska postoji, kaže Čičak. 'Ja sam maloprije svom prijatelju Josipoviću rekao. U načelu ćemo dočekati na nož svaku raspravu o ljudima koji spadaju u medicinsku kategoriju dakle invalidi i PTSP. Uopće ne želimo govoriti o bilo kakvoj mogućnosti revizije,' rekao je predsjednik HHO-a, Ivan Zvonimir Čičak.

Većina smatra da je objava registra pokušaj izazivanja razdora među braniteljima i da ga se ne smije zloupotrebljavati. Od pola milijuna branitelja njih 80 posto radi i nema nikakve povlastice, tvrde u resornom Ministarstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene