Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u SDP-u

Ostojić predao kandidaturu: 'Vjerujem da će borba biti fer i demokratska'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ranko Ostojić predao je kandidaturu za predsjednika SDP-a.

"Predao sam kandidaturu za predsjednika SDP-a Hrvatske kao što sam to i najavio. Vjerujem da ćemo u fer demokratskoj borbi pokazati tko je bolji za predsjednika SDP-a. Mislim da su programi naše politike najvažnija stvar o kojima moramo razgovarati i u ovih dva mjeseca kampanje upravo ću se za to zalagati", kazao je Ostojić.

Podsjetimo, Davor Bernardić, Orsat Miljenić i Gordana Sobol svoje su kandidature predali u utorak. Kandidaturu je predala i Vesna Škulić.

"Sljedeća faza je skupljanje potpisa, obilazak terena, prezentiranje članovima. Veselim se ovom što je preda mnom, što ćemo se svi zajedno predstaviti članovima, izložiti što smo napravili do sada, tko je imao uspjehe, tko je imao neuspjehe, što predlažemo, što nudimo, i članice i članovi će izabrati na kraju", izjavio je Miljenić koji je kandidaturu predao u društvu s bivšim ministrom financija Borisom Lalovcem, koji mu je šef kampanje.

Bernardić je pak kazao da je vrijeme da "njegova generacija  tridesetogodišnjaka preuzme odgovornost za Hrvatsku i ponudi Hrvatskoj razvoj i perspektivu".

"Želja mi je da se moj prijatelj, inženjer elektrotehnike u Dublinu ili fizičar u CERN-u, mogu vratiti u Hrvatsku i nastaviti život bez straha za svoju egzistenciju", rekao je Bernardić koji smatra da SDP-u ne treba novo lice, već spoj mladosti i iskustva.

Gordana Sobol rekla je da očekuje fer kampanju te da lokalne organizacije SDP-a jednako tretiraju sve kandidate. "Očekujem i da svi kandidati koji su najavili kandidature ostanu u toj trci i da se borimo za drugi krug", rekla je Sobol.

Da će se kandidirati za predsjednika SDP-a najavili su i Tonino Picula, Domagoj Hajduković, Karolina Leaković. Izbori u SDP-u održat će se 19. studenog.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene