Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marko Rakar je nakon gotovo šest sati ispitivanja izašao iz Heinzelove.


Nakon izlaska je samo rekao kako je policija ovoga puta bila ljubazna i nadasve korektna. Danas je na policiji bio prisutan kako bi se uz njegovo prisustvo pregledali sadržaji na njegovim računalima. Sutra u 8.30 će opet doći na policiju kako bi se nastavio pregled preostalih računala.

Vezani članci Vukovar (Foto: Dnevnik.hr) Vukovarce očekuje burna jesen zbog odluke Ustavnoga suda i najave prosvjeda: "Institucije su zakazale, očekujem drastične promjene" Miroslav Škoro (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Škoro o braniteljima: "Kako je moguće da su ljudi koji su bili pobjednici u ratu, u miru postali gubitnici?"

Podsjetimo, nešto prije 14 sati u pratnji odvjetnika stigao je u policiju u Heinzelovoj ulici. Rakar se odazvao na poziv policije koja bez njegova prisustva, i bez sudskog naloga, ne može pregledati sadržaj računala koja je  zaplijenila jučer tijekom blogerovog uhićenja. Sa svojim odvjetnikom Marom Mihočevićem stigao je u sjedište zagrebačke policije u Heinzelovoj ulici.

>> 'Uzeli su čak i računalo mojeg sina i ADSL ruter!'

Marko Rakar jutros je tijekom razgovora za Dnevnik.hr najavio kako očekuje poziv policije koja bez njegova prisustva ne može pregledati sadržaj zaplijenjenih računala. Policijski djelatnici sinoć su za vrijeme blogerovog uhićenja zaplijenili sva računala s njegove adrese, čak i ono koje pripada Rakarovom 8-godišnjem sinu. Marko Rakar samoinicijativno se jučer ujutro javio policiji zbog špekulacija da je upravo on objavio Registar branitelja. Kako bi uklonio sumnju, policiji je objasnio svoju stranu priče. No, tijekom popodneva uslijedio je nalog za uhićenje. Rakar je oslobođen noćas prije ponoći.