Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon požara

Radovi na pražnjenju postrojenja u rafineriji, moguć utjecaj na okoliš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sisačkoj rafineriji, u kojoj je u ponedjeljak buknuo požar, večeras će se na postrojenju KP-4 upaliti rafinerijska baklja i početi s parenjem Koking postrojenja radi potpunog pražnjenja postrojenja i pripreme za sanaciju, izvijestila je Ina, dodavši da se očekuje pojava crnog dima, odnosno moguć je utjecaj na okoliš.

'U 21 sat na postrojenju KP-4 upalit će se rafinerijska baklja. Po uspostavi stabilnog rada baklje pristupit će se parenju Koking postrojenja sa svim pripadajućim sekcijama, a s ciljem potpunog pražnjenja postrojenja i priprema za obavljanje sanacijskih radova', navodi se u priopćenju i dodaje da se tijekom tih aktivnosti, koje su preduvjet za sanaciju terena, očekuje pojava crnog dima, odnosno moguć je utjecaj na okoliš.

Prilikom gašenja požara u sisačkoj rafineriji, kako je izvijestila policija, ozlijeđena su šestorica vatrogasaca - jedan teško, kojemu život nije u opasnosti, a petorica lakše. Riječ je o opeklinama prvoga i drugog stupnja.

Požar koji je buknuo 20. lipnja oko 10,30 sati ugašen je poslije 14 sati. Oblak gustog dima bio je visok i do 200 metara, a po svjedočenju građana, odjeknulo je više eksplozija. Požar je gasilo više od 130 vatrogasaca i 60 vozila. Neki Siščani čije su kuće uz pogon gdje je buknuo požar nakratko su bili evakuirani zbog dima i straha od širenja požara. (Hina)

Pročitajte i ovo Požar u Donjem Miholjcu Otkriven uzrok požara VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..." Ilustracija Oglasio se vlasnik UZNEMIRUJUĆI VIDEO Konobarica palila šank, vatra zahvatila goste: "Cura je trčala okolo i derala se, prijatelj je imao zapaljena leđa"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene