Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nastavlja se agonija radnika nekoć najveće dubrovačke građevinske tvrtke, Dubrovnik GP. Uprava za petak najavljuje pokretanje stečaja, a radnike koji već tri mjeseca nisu dobili plaće i danas su počeli štrajk, poslali su na kolektivni godišnji odmor.


Direktor tvrtke Dubrovnik GP Marinko Benić izašao je pred radnike, koji su danas stupili u štrajk. Nije mu bilo lako, morao se suočiti s radnicima koji tri mjeseca nisu primili plaću. 'S obzirom na sadašnju poziciju ovo što smo napravili na nadzornom odboru je predložiti korake koji će ići dalje prema sudu. Radi se o pokretanju stečaja', rekao je Benić. Stečaj donosi otkaze za najmanje 150 zaposlenih. Nekada građevinski gigant dotaknuo je dno.

Vezani članci Putovanje u Hrvatsku s Covid potvrdom Planirate putovanje u Hrvatsku? Pogledajte koja su pravila za prelazak granice trenutno na snazi i što vam je sve potrebno Slika nije dostupna Toplo i sunčano: U posezoni se nastavlja pravo ljeto

'I oni su ovdje što su imali pohapsli i popalili sve. Otišli su i mi smo ponovno počeli raditi tu. I normalno radili. A vi ste došli i gledaj što sam dočekao. 38 godina radnog staža', rekao je jedan radnik. 'Mi smo i dan danas spremni krenuti iz nule, da naredna tri mjeseca bez plaće radimo za ovu firmu', kaže drugi radnik. Ipak, po svemu sudeći radnici za ovu tvrtku više neće raditi. Naime, svi oni su od jučer poslani na kolektivni godišnji odmor.