Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedan završili bez plaće

Radnici Uljanika i 3. maja idući tjedan idu u štrajk: "Mislim da je krajnje vrijeme da Uprava dade ostavku"

Radnici Uljanika kreću u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Radnici Uljanika kreću u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Radnici Uljanika kreću u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Radnici Uljanika kreću u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Radnici Uljanika kreću u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Radnici Uljanika kreću u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Radnici Uljanika kreću u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Više od 4.000 radnika riječkog 3. maja i pulskog brodogradilišta Uljanik tjedan je završilo bez plaće, zbog čega su najavili štrajk koji će početi čim završi period mirenja.

Prošlog tjedna uprava brodogradilišta je prvo najavila kašnjenje plaće, a potom tvrdila da traži rješenja s Vladom i pravdala se blagdanima. Na kraju je strateški partner Danko Končar zatražio kredit, koji je HABOR odbio.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Niske plaće Neočekivana odluka: Vrtić ide u štrajk, grad odbio potpisati kolektivni ugovor: "Spremni smo i na zatvaranje!" Prosvjed radnika brodogradilišta (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednik uprave dao mandat na raspolaganje Tisuće radnika Uljanika na ulicama Pule, ministar gospodarstva: "Isplata plaća do petka je prioritet Vlade"

Radnici riječkog i pulskog brodogradilišta najavljuju štrajk. Prije svega moraju zadovoljiti zakonsku formu mirenja, a štrajk bi trebao početi u srijedu.

"Što se tiče samog zakona, mi smo nezadovoljni jer, ako je do 15. trebalo isplatiti plaću, mi bismo 16. trebali moći ići u štrajk. Nažalost, poslodavcu je dozvoljeno da krši zakon, dok radnicima nije i sindikatima nije", rekao je Boris Cerovac, član sindikata Uljanika.

"Mi ćemo paziti na svaki detalj i mi smo nezadovoljni stanjem u Uljaniku. Mislim da je krajnje vrijeme da Uprava da ostavku", dodao je. Po zadnjim informacijama, račun 3. maja u petak je bio blokiran. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene