Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika neizvjesnost

Radnici Uljanika nisu dobili plaću: Uprava tvrdi da ima novac, a radnici s obiteljima strepe

Radnici Uljanika bez plaće (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Radnici Uljanika bez plaće (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Radnici Uljanika bez plaće (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Radnici Uljanika bez plaće (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Radnici Uljanika bez plaće (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Radnici Uljanika u ponedjeljak nisu primili plaću. U brodogradilištu vlada nesigurnost, iako je Uprava najavila da novac za plaće ima. Svaki dan čekanja radnicima i njihovim obiteljima velik je teret.

Za plaće je potrebno nešto više od 50 milijuna kuna. Nitko nije siguran je li Uprava osigurala taj novac.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Nakon neuspješnih pregovora Zaposlenici vrtića najavili štrajk: "Naši zahtjevi su jasni..." Radnici Uljanika kreću u štrajk (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Sastanak bez rezultata Ako se plaće u Uljaniku ne isplate sindikati za srijedu najavljuju štrajk

"Očekivali smo da će ovog puta to biti iz HABOR-a jer, kad smo prošli mjesec mi sindikati bili na sastanku s ministrom gospodarstva, rečeno je da onda već traže upravo kredit za tu plaću", rekao je Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata.

"Prema informacijama koje imamo još od petka oni su taj novac navodno i namaknuli. Sad je samo pitanje bankarske procedure i nekih tehničkih stvari", navodi koordinator sindikalnih podružnica u Uljaniku Fabrizio Kalčić.

Isto tvrdi i Uprava u svojem priopćenju. S obzirom na to da ulaze u restrukturiranje, ističu da je prije primjene programa očekivano da posluju s otežanom i smanjenom likvidnošću.

"Činjenica da će i u takvim otežanim uvjetima poslovanja biti osigurana plaća, potvrđuje ispravnost svih aktivnosti Uprave i resornog Ministarstva, s ciljem da se u što skorijem roku pokrene program restrukturiranja koji Društvu jamči dugoročnu održivost", poručuju iz Uljanik Grupe.

"Neizvjesnost je velika, a onda ako još kiksaju i plaće onda je to sigurno jedan velik problem i za radnike i za sindikate, a i za samu upravu jer oni su najodgovorniji u svemu tome", ističe Đino Šverko iz sindikata metalaca Hrvatske.

Dođe li do neisplate, Sindikati će pokrenuti proces mirenja. Ne uspije li ni to, Uljanik, čini se, čeka novi štrajk.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene