Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz znanje pritvorenog direktora

Radnici SMS-a i bez plaće beru masline

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok Srđan Mladinić, direktor splitske tvrtke SMS, sjedi u pritvoru zbog afere Podravka, maslinicima SMS-a zaprijetili su berači - lopovi.

Juroslav Buljubašić, splitski poduzetnik poznat i po najavi putovanja u svemir, ponudio je prijatelju Srđanu Mladiniću pomoć oko maslinika. Dok se neki pitaju krije li se iza ruke pomoći i neka tajna poslovna veza, radnici SMS-a i bez plaće beru masline.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba maslinara Istarski maslinari žele dio tržišnog kolača Slika nije dostupna Polančec kaže da ne odlazi iz Vlade 'Afera Spice' služi za politički obračun sa mnom'

Maslina je neobrana, a direktor u zatvoru! Nedjelja je, pa još kiša i južina, ali masline su dozrele i treba ih obrati. Jer, ako neće vlasnici, hoće lopovi. Među 6000 maslina SMS -a u Rudinama iznad Kaštela i mi smo danas zatekli berače.

U masliniku SMS - a zatekli smo pune kašete svježe obranih maslina. Berači su na terenu i tvrde da su zaposlenici SMS-a. Pred kamere ne žele no njihovi predstavnici kažu da za sve zna direktor Srđan Mladinioć koji je u pritvoru.

Inženjer agronomije SMS-a Marko Bencarić nam je potvrdio da se maslinik bere u dogovru s Mladinićem. Direktor Srđan Mladinić sjedi u pritvoru, pogoni SMS -a zaustavljeni,a krenule su priče da su otpušteni radnici ostavili maslinike na milost i nemilost. Lopovima je to čista pozivnica.

Splitski poduzetnici će Mladinićevoj obitelji dati 100 tisuća kuna

SMS ima po 6000 stabala maslina u Kaštelima i u Skradinu. Lopovi su se osobito bacili na haračenje po maslinama u Skradinu . No, izgleda da su na vrijeme zaustavljeni. Radnici SMS -a su se uhvatili posla i u nekoliko dana sve će masline pobrati. I Splićanima bi bilo žao da propadnu:

Juroslav Buljubašić , splitski poduzetnik bio se javio za pomoć prijatelju Mladiniću i SMS - u. 'I nas par poduzetnika u splitu, Kotarac, Naletilić, Bralić skupili smo 100 tisuća kuna koje ćemo sutra dati njegovoj familiji da koliko toliko ublažimo sve to', rekao je Buljubašić.

Buljubašić kaže da pomaže isključivo kao poduzenik poduzetniku.Na naše pitanje kaže da nema nikakvih planova o kupnji sms-A. niti osobnog interesa u cijeloj priči. Ostaje pitanje - tko će pomoći radnicima koji su ostali bez posla.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene