Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radnici Montaže ipak odlaze iz Libanona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Đuro Đaković Montaža d.d. obustavila je u subotu radove u Libanonu i pristupa pripremama za napuštanje te zemlje zbog rasplamsalog izraelsko-libanonskog sukoba, iako je prvotno u petak obustavila evakuaciju 39 svojih radnika.

Odluka je donesena uz nazočnost investitora i predstavnika izvođača radova iz SR Njemačke, Austrije i podružnice Đuro Đaković Montaže u Chekki na sastanku održanom u subotu ujutro na gradilištu u Chekki u Libanonu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tisuće evakuiranih Pukla brana na rijeci Ural, potopljeno 4000 kuća, u tijeku evakuacija Ilustracija Obustavljen promet Policija u Amsterdamu evakuirala stanicu metroa: Na mjestu događaja stručnjaci za eksploziv

O Odluci o privremenom obustavljenju radova i početku priprema za napuštanje Libanona informirani su Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske, Veleposlanstvo SR Njemačke u Bejrutu i Ministarstvo vanjskih poslova SR Njemačke koji će biti i glavni koordinatori za organizaciju priprema vezanih za evakuaciju radnika.

Dan prije odlučeno je da radnici do daljnjega neće biti evakuirani. U međuvremenu se situacija na Bliskom Istoku znatno pogoršala, pa je ocijenjeno da su boravak i rad u Libanonu preopasni.

Francuska, Italija i Ukrajina počele su operacije evakuacije svojih državljana iz Libanona, javljaju svjetske agencije.

France presse javlja kako su vlasti u Parizu odlučile da će svojim državljanima koji se nalaze u Libanonu pomoći u napuštanju te zemlje. Francuska nije službeno objavila da evakuira državljane, već samo kaže da će poslati putnički brod kojim će se oni koji žele moći prebaciti do Cipra.

Ni Italija nije objavila službenu evakuaciju, ali je konvoj autobusa prebacio oko 400 talijanskih i drugih stranih državljana do sirijske luke Latakije, odakle bi trebali brodovima i vojnim zrakoplovom C-130 biti prebačeni na Cipar, prenosi agencija AP.

Ukrajina je također najavila da će 14 njenih državljana kopnenim putem napustiti Libanon. U Libanonu se, među ostalima, trenutno nalazi oko 20.000 francuskih državljana, 1000 Talijana i 1100 Nijemaca kojima su vlasti u Berlinu poručile da se klone zona neposredne opasnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene