Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnici Diokija u stečaju pozvali su u srijedu u otvorenom pismu kandidate za čelno mjesto Zagreba Milana Bandića i Anku Mrak Taritaš da se očituju u vezi "550 pokradenih i prevarenih radnika koji potražuju svoje neisplaćene plaće i otpremnine".


"U ime pokradenih i prevarenih 550 radnika Diokija očekujemo vaše očitovanje u odnosu na radnike koji u stečaju potražuju svoje neisplaćene plaće i otpremnine", priopćila je Udruga radnika i bivših radnika Dioki Zagreb.

Vezani članci Anka Mrak Taritaš Mrak Taritaš uz podršku oporbe pokreće inicijativu za smjenu ministra Horvata Milan Bandić Anka Mrak-Taritaš: "Rastrošni pajac Bandić bacio je Zagreb na koljena. Grad je u bankrotu"

U priopćenju se naglašava da je Grad Zagreb, unatoč pismenim i usmenim zahtjevima, Diokiju onemogućio odgodu plaćanja komunalne naknade, te naplaćuje zatezne kamate i komunalnu naknadu od tvrtke koja više nema nikakvu proizvodnju, nego samo treba unovčiti imovinu i isplaćivati vjerovnike.

Upozoreno je da plaćanje više od dva milijuna kuna godišnje za komunalnu naknadu onemogućuje kakvu-takvu isplatu radnika od imovine koja nije opterećena založnim pravima.

Radnici su kandidate pozvali da se izjasne jesu li barem malo solidarni s njima i hoće li podržati izmjenu Odluke o komunalnoj naknadi, kojom bi se tvrtkama u stečaju omogućila odgoda plaćanje te naknade.

Grad se može naplatiti prilikom prodaje zemljišta na koje banke imaju založna prava, ali do sada se nije pokazao solidaran i osjetljiv prema radnicima Diokija, kaže se u priopćenju. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju