Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Namjeru vladajućih da izbornim zakonom onemoguće kandidiranje u Sabor pravomoćno osuđenih na više od šest mjeseci zatvora do isteka rehabilitacijskog roka reformist Radimir Čačić nazvao je u srijedu pokušajem političke likvidacije suparnika.


SDP i HNS su, naime, usuglasili amandman na konačni prijedlog Zakona o izboru zastupnika u Hrvatskom saboru koji bi kandidiranje onemogućio i Čačiću, s obzirom da mu još traje rehabilitacijski rok nakon odslužene zatvorske kazne za prometnu nesreću u Mađarskoj.

Vezani članci Pantovčak i Trg svetog Marka Analiza: Prednosti i mane inauguracije na Pantovčaku umjesto ceremonije na Markovu trgu Zoran Milanović Miroslav Tuđman: "Milanović je privatizirao inauguraciju"; Mesić: "Važno je da se previše ne troši"

"Ukoliko je istina da SDP ide s navedenim amandmanom i ako se on prihvati u Saboru, onda svjedočimo pokušaju političke likvidacije suparnika", rekao je Čačić.

Odbor za Ustav prihvatio SDP-ov prijedlog izbornog zakona

"U politici smo imali ubojstva pištoljem, sjetite se (Ante) Paradžika. Prihvati li se ovaj amandman svjedočit ćemo pokušaju prljavštine i političke likvidacije suparnika koje politička praksa nije zabilježila", kazao je Čačić.

Poručio je i da vladajući na taj način neće onemogućiti njegovo političko djelovanje.

"Ako netko misli da će mi na taj način onemogućiti političko djelovanje jako se vara. Siguran sam da će to građani prepoznati. Jasno je da moja ideja nije da budem u Saboru", rekao je Čačić.

Obrazložio je da nije zainteresiran za zastupničko, nego mjesto u Vladi, u čemu ga predloženi amandman ne bi mogao spriječiti, osvoji li njegova stranka dovoljno mandata da može utjecati na sastavljanje Vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook