Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umotani u deke

Radijatori su im zatvoreni i hladni, ali ponovno su dobili visoke račune za grijanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarci su po zakonu dužni plaćati i energiju izgubljenu u zastarjelim cjevovodima kao i grijanje praznih stanova.

Vukovarci su ponovno dobili visoke račune za grijanje, iako su im radijatori zatvoreni i hladni. Po zakonu su dužni plaćati i energiju izgubljenu u zastarjelim cjevovodima kao i grijanje praznih stanova. Zovu, traže pomoć, ali nitko ne odgovara, a računi dolaze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KAOS OKO GRIJANJA S RAZDJELNICIMA Štede i smrzavaju se, a računi za grijanje sve veći Slika nije dostupna Vukovarci na rubu Imaju najveće račune za grijanje: Popravkom toplovoda nije rješen njihov problem

'Račun je došao 867 kuna i 25 lipa, jako sam se rasplakala, sva sam se tresla, evo ne mogu ni pričati, jer nemam od čega to plaćati, samo jedan račun, a nismo se apsolutno grijali, nikako se ne grijem, nikako, ne prilazim kod radijatora', rekla nam je kroz suze Ljubica Gvozdanović.

Umotaju se u deke i dobro odjenu, ali to ih od visokih računa ne spašava.

Priča koju pratimo od samog početka i dalje šokira: 'To nema smisla'

'Prethodni račun je bio 1846 kuna i 66 lipa, a sad je pored što nisam odvrtala, samo tih sedam dana, dok nisam dobila račun je 888 kuna i 91 lipu', rekla nam je Nada Čehajić koja živi u stanu od 27 ili 28 kvadrata.

Obitelj Merčep, grije se na struju.

'Za siječanj smo dobili račun oko 470, blizu 500 kn, 55 impulsa, za veljaču smo imali 52 impulsa, a dobili smo 507 kuna', rekao nam je predstavnik stanara Antonio Merčep.

Iz nadležnih institucija, HERE i Ministarstva gospodarstva, nismo dobili odgovor: čini li se što kako bi se pomoglo građanima koji plaćaju i energiju izgubljenu u zastarjelim cjevovodima kao i grijanje praznih stanova.

Vukovarske stanove teško zagrijati jer je u zgradama mnogo praznih stanova

'Prebacuju lopticu jedni na druge, nitko se ne želi izjasniti kako riješiti problem', kaže Merčep.

Stanari ne odustaju. Zvali su inspekciju, pisali predsjednici, prikupljaju potpise za isključenje iz sustava. Račune nemaju od čega platiti.

'Zašto me netko prisiljava u ovoj državi da ono što ne trošim plaćam, zbog čega, neka mi to netko u ovoj državi objasni', kaže Ljubica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene