Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UNICEF za djecu i mlade

Rade sve kako bi se prekinula tišina oko mentalnog zdravlja: Mliječna staza - utrka koja život znači

Aktualno Galerija Mliječna staza - 4 Mliječna staza - 4 Foto: DNEVNIK.hr Mliječna staza - 3 Mliječna staza - 3 Foto: DNEVNIK.hr Mliječna staza - 2 Mliječna staza - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mliječna staza - 1 Galerija 1/4 >>
U Hrvatskoj više od 44.000 adolescenata ima problema s mentalnim zdravljem, procjenjuje UNICEF. Kako bi im odrasli pružili podršku, organizira se humanitarna utrka Mliječna staza.

UNICEF već drugu godinu zaredom provodi kampanju za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih, u sklopu koje će se od 15. do 24. rujna održati i nacionalna humanitarna utrka Mliječna staza.

Donacije se prikupljaju uz pomoć mobilne aplikacije, a sredstvima prikupljenim na utrci financirat će se širenje programa ''Škola podrške'' kroz edukaciju učitelja, nastavnika, ravnatelja i stručnog osoblja škola kako bi djelovali kao prva psihološka pomoć i zaštita.

Sve rade i kako bi se prekinula tišina oko mentalnog zdravlja.
''Studentima želimo da razumiju što se događa, a isto tako da traže pomoć zato što nema ništa posramljujuće u vezi mentalnog zdravlja'', istaknula je predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Znanje nisu samo petice Problem postoji cijelu školsku godinu, ali idućih tjedana bit će sve vidljiviji: ''Djeca plaćaju preveliku cijenu''

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Izlaz iz začaranog kruga Svi to radimo, a ne vodi nikamo: Jeste li čuli za ruminiranje i kako ga kontrolirati?

''Čujem od prijatelja iz drugih škola je da je to tema o kojoj se baš ne priča puno, ali u našoj školi to se polako gura prema boljoj situaciji'', ističe učenik trećeg razreda XII. Gimnazije David Brnad, a njegova školska kolegica Emilija Bagarić napominje: ''Mislim da je pritisak jer imamo jako puno ispita, pogotovo jer smo u gimnaziji, ali uvijek imamo pedagoga i razrednika s kojima možemo razgovarati kad nam je teško.''

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 



 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene