Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Putnički brod „Lumbrikata“, koji je s 22 putnika plovio na redovnoj liniji Vrgada – Pakoštane – Biograd, nasukao se u srijedu ujutro na otočić Sveta Juština kod Pakoštana, pri čemu nitko nije ozlijeđen.


U trenutku nesreće, nešto prije 6,30 sati, na brodu su bila 22 putnika od kojih nitko nije ozlijeđen te su nedugo nakon nasukanja prekrcani na zamjenski brod kojim su dalje sigurno prevezeni do luke odredišta. O pomorskoj nesreći zadarsku Lučku kapetaniju izvijestio je zapovjednik broda.

Prevozili kukuruz prema Grčkoj: Teretni brod nasukao se na Visu

Vezani članci Brod Ever Given nasukao se u Sueskom kanalu - 4 Ne ide pa ne ide: Propao još jedan pokušaj odsukavanja broda u Suezu, stižu još dva tegljača Teretni brod, ilustracija Drama u Arapskom moru: Izraelski teretni brod pogodila iranska raketa

Obavljenim očevidom na poziciji nasukanja djelatnici zadarske Kapetanije nisu ustanovili onečišćenje mora i morskog okoliša. U okviru istrage o uzrocima nasukanja u obzir je uzeta činjenica da je u vrijeme nesreće brod plovio po izrazito gustoj magli.

Iz Lučke kapetanije Zadar vlasniku nasukanoga broda naloženo je komercijalno odsukavanje te izvanredni pregled broda od strane djelatnika Hrvatskoga registra brodova radi utvrđivanja sposobnosti za daljnju plovidbu, navodi se u priopćenju Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. (hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook