Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Putnici će plaćati kartu prema broju stanica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Platiti osam kuna, a voziti se samo jednu ili dvije tramvajske stanice stvarno je besmisleno, a to su konačno shvatili i u ZET-u.

Putnici će, kad se uskoro uvede novi automatski sustav naplate karata - tzv. »ticketing« - vožnju tramvajem i autobusom plaćati po dužini vožnje odnosno broju stanica, piše Vjesnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobra odluka Stiže novost koja će se svidjeti svim korisnicima taksija: "To je veliki iskorak..." Kaos u beogradskoj zračnoj luci Greška zaposlenika VIDEO Kaos u beogradskoj zračnoj luci: Pomiješali putnike, žena pala u nesvijest

To je u utorak, na svečanom preuzimanju 70. niskopodnog tramvaja od proizvođača Končara i Gredelja, najavio direktor ZET-a Ivan Tolić.

 Ali prvo je, kaže prvi čovjek ZET-a, nužno uvesti »ticketing«, a kada se on doradi, javni gradski prijevoz konačno će dosegnuti razinu već uvježbane europske prakse. 

Nakon šest propalih natječaja za sustav »ticketinga«, koji su raspisivani za vrijeme njegova prethodnika, direktor Tolić najavio je raspisivanje sedmoga natječaja za kojeg jamči da će biti uspješan. 

Naglasio je kako će natječaj biti međunarodni i trajat će 34 dana. Direktor Tolić kazao je kako će ovoga puta natječaj biti jednostavniji odnosno neće uključivati i automate za poništavanje karata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene