Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor sastala se sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom s kojim je, kako kaže, prešla 'na ti'.


Kosor Putin razgovarali su u Sopotu pokraj Gdanska o suradnji dviju zemalja, među ostalim i o plinovodu Južni tok, istaknuvši kako je interes da on ide i preko Hrvatske.
'Iznimno sam zadovoljna razgovorom s premijerom Putinom, s kojim sam razgovarala o više tema, među ostalim, o distribuciji plina, o Južnom toku. Iznijela sam naš prijedlog i zanimanje da taj pravac ide i preko Hrvatske', rekla je Kosor nakon susreta s Putinom. Putin je premijerku Kosor službeno pozvao da posjeti Rusiju, što je Kosor prihvatila. Izrazila je i zadovoljstvo dolaskom ruskih turista u Hrvatsku, a učinit će se i dodatni napori kako bi ih sljedećih godina bilo i više.

Prešli 'na ti'

Vezani članci Slika nije dostupna Joe Biden i izraelski predsjednik Rivlin razgovarat će o Iranu Slika nije dostupna 'Ako Rusija nastavi s agresijom, porast će cijena koju mora platiti'

'U svakom slučaju dogovor je da se nađemo s jakim gospodarskim izaslanstvima i da se oko nekih ključnih pitanja uistinu utanačimo. Ja sam izrazila zadovoljstvo ruskim turistima u Hrvatskoj i da želimo da ih bude još više i u tom smislu ćemo učiniti neke dodatne napore', rekla je između ostalog Kosor te dodala da je s ruskim premijerom tijekom razgovora prešla 'na ti'.

'Da se više ne dogodi'

Na kraju posjeta Gdansku, gdje je nazočila 70. obljetnici početka Drugoga svjetskog rata, Kosor je rekla da se najviše govorilo o užasima tog rata, a to je da su nestali milijuni ljudi, da ih je stradalo više od 50 milijuna. 'Zajedničko je svima koji su sudjelovali da se, osim spomena na sve što se dogodilo, uputi poruka da se tako nešto više nikad ne dogodi. Govorilo se i o svim vrijednostima Europske unije, gdje su svi za stolom i gdje se govori o miru, međusobnu poštovanju', izjavila je Kosor na kraju posjeta Poljskoj. (T.Š./Hina)