Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška susjeda

Pusić: Susjedne se zemlje moraju podržavati u napredovanju prema EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva potpredsjednica Vlade izjavila je da Hrvatska smatra da Srbija treba dobiti okvirno razdoblje za početak pregovora s EU.

Prva potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u ponedjeljak da Hrvatska smatra da Srbija treba dobiti okvirno vremensko razdoblje za početak pregovora s EU. Prema njenim riječima, susjedne se zemlje moraju podržati u napredovanju prema Europskoj uniji.

'Mora biti zadovoljena pravda sa svih strana nad bilo kime..., jedini način je poštivanje institucionalne procedure. Nema tu osobne procjene i osobnog suda, nema nepriznavanja međunarodnih institucija, mi smo dugo godina vježbali poštivanje međunarodnih institucija i njihovih procedura. To je jedini način', odgovorila je Pusić komentirajući najnovije izjave ministra vanjskih poslova Jeremića koji je rekao da mora biti zadovoljena pravda prema žrtvama u 'Oluji', kako bi se mogao postići razvoj odnosa između dviju zemalja.

Pročitajte i ovo Tomislav Nikolić imao prometnu nesreću Tomislav Nikolić Bivši predsjednik Srbije imao je prometnu nesreću Aleksandar Vučić komentirao i presudu Vučić konsterniran događanjima u Hrvatskoj: "Kako sad Europa ne reagira?"

'Hrvatska je 12 godina provela u procesu europskih reformi. Mora imati komunikaciju sa svim zemljama u regiji i razumije važnost toga', zaključila je šefica hrvatske diplomacije. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene