Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I u Rijeci i u Sisku

Pusić: Branit ćemo opstanak Ininih rafinerija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pusić je istaknula kako je MOL preuzeo odgovornost da te rafinerije funkcioniraju.

Predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u nedjelju da će Vlada braniti opstanak Ininih rafinerija - i u Rijeci i u Sisku, istaknuvši kako je MOL preuzeo odgovornost da te rafinerije funkcioniraju.

Pročitajte i ovo Ukrajinske bespilotne letjelice pogodile rusku rafineriju Napad bespilotnim letjelicama VIDEO Ukrajinski dronovi pogodili rusku rafineriju nafte, izbio je veliki požar Slika nije dostupna Veća konkurentnost Rafinerija nafte Rijeka dobila novo postrojenje vrijedno 550 milijuna kuna

Na novinarsko pitanje kako će se Vlada postaviti s obzirom da je MOL-ova koncepcija opstanak samo jedne od tih dviju rafinerija, Pusić je odgovorila da je Ina veliki nacionalni hrvatski projekt te da se vode dvije arbitraže - u Washingtonu i Genevi, vezane uz upravljanje Inom i uz model upravljanja u odnosu na vlasničke udjele.

'Dečki su otišli sa sjednice jer nisu čuli u što i koliko INA ulaže'

Pusić je objasnila da je riječ o vrsti sudskih procesa pa ih stoga ne bi komentirala te ocijenila da je, s obzirom na pravomoćne presude u slučaju bivšega premijera Ive Sanadera, a u vezi s Inom, 'jasno da nešto u tim pregovorima i ugovorima nije na zdravim temeljima.'

'Što se nas tiče, mi ćemo braniti ne samo opstanak dviju rafinerija, nego i činjenicu da je MOL originalno preuzeo odgovornost da one dalje funkcioniraju', rekla je Pusić dodavši da u postojećem modelu upravljanja, Hrvatska kao suvlasnik nema mogućnost sprječavanja odluka.

Hrvatski članovi uprave INA-e napustili sjednicu!

Ali, istaknula je, s obzirom na spomenute arbitražne procese koji su u tijeku, te odluke jedne od tih arbitraža - da se ne smiju donositi odluke koje su na poslovnu štetu Ine.

'Mislim da su temelji za naše inzistiranje', rekla je predsjednica HNS-a Vesna Pusić na konferenciji za novinare u sklopu sastanka HNS-ova Tima u Delnicama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene