Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pupovac: Ostalo nam je još sedam poglavlja za ispregovarati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici SDSS-a završili su pregovore s HDZ-om o još tri poglavlja, a sedam je poglavlja ostalo za ispregovarati, kazao je potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

'Danas smo revidirali do sada ispregovarana četiri poglavlja, pregovarali smo o još tri, a pregovore ćemo nastaviti sutra', rekao je Pupovac, nakon dvosatnog sastanka s pregovaračima HDZ-a, u središnjici te stranke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

Izvijestio je da se pregovaralo o participaciji u zapošljavanju pripadnika manjina u državnim i javnim službama, o kulturnoj autonomiji, uključujući obnovu spomenika kulture i antifašističke borbe te o podršci manjinskim institucijama.

'Za pregovore je ostalo sedam važnih poglavlja, među kojima su civilne žrtve rata, suđenja za ratne zločine, reforma pravosuđa i državne uprave, opća politika Vlade, politika u regiji i vanjska politika, te formiranje novih ministarstava za regionalni razvoj te za rad i socijalnu skrb', rekao je Pupovac.

Dodao je kako je načelno dotaknuto i pitanje ustroja nove vlade, a potpisivanje koalicijskog sporazuma očekuje se u četvrtak.

Upitan nada li se SDSS još uvijek funkciji potpredsjednika Vlade i jednog ministra odgovorio je, 'nadam se dobroj vladi, a o nadama ćemo razgovarati kasnije'.

Kazao je kako pitanje kadra još nisu dotakli, a na pitanje kada će pregovarati o participaciji u novoj vladi, odgovorio je, 'svakako prije, nego kasnije'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene