Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac, izjavio je danas u Uredu Predsjednika kako postoji mogućnost da, ne budu li zadovoljni budućim pregovorima sa strankama koje žele sastaviti vladu, trojica SDSS-ovih zastupnika budu u oporbi.


"Ako pregovori ne rezultiraju kvalitetnim ishodom, postoji mogućnost da SDSS ostane u oporbi", rekao je Pupovac nakon konzultacija s predsjednikom Stjepanom Mesićem, dodavši kako SDSS i još troje zastupnika manjina žele da u pregovorima oko sastavljanja vlade budu tretirani kao partneri.

Vezani članci Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a (Foto: Dnevnik.hr) SDSS nastavlja s plakatima koji miješaju latinicu i ćirilicu: "Mi smo rođeni ovdje, ovo je i naša zemlja" Jasenovac (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Opet dvostruke kolone sjećanja u Jasenovcu: "Jedna kolona je želja svih nas, ali za nju moraju biti ispunjene pretpostavke"

Kao mogućnost, ne uspiju li pregovori oko prihvaćanja sedam
manjinskih uvjeta (glavni uvjeti su dvostruko pravo glasa i
dvojezičnost), spomenuo je i da SDSS odluku o tome kojoj će se opciji prikloniti donese tek kod izglasavanja povjerenja vladi u novom sazivu Sabora.

"O tome kako će ići pregovori ovisi i naše pozicioniranje oko
sastavljanja nove vlade", rekao je Pupovac, naglasivši kako SDSS ne bi pristao sudjelovati u vladi koja bi djelovala na temelju različitih interesa njezinih članova (stranaka), a bez sustavne cjelovite politike i dogovora oko nje.

"Ako bismo ušli u vladu, u interesu je SDSS-a nije samo da riješimo pitanje koju odgovornost i koji bi resor preuzeli, nego ukupni sastav vlade. O tome kakav je sastav vlade i kvaliteta ministara ovisi i kredibilitet posla koji bi mi obavljali", poručio je Pupovac.