Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pulski gradonačelnik Boris Miletić te nekoliko pročelnika i direktor svih gradskih javnih poduzeća večeras su čistili ulice u središtu Pule te prikupljali komunalni otpad, umjesto radnika komunalnog poduzela 'Herculanea' koji su od jutros u štrajku.


U pomoć su im došli labinskih komunalac s jednim kamionom zapremine 22 tone, koji će smeće potom odvesti na odlagalište otpada u Labinu jer su radnici "Herculanea" blokirali i pristup pulskom odlagalištu smeća Kaštijunu. Radnici "Herculanea" počeli su štrajk nakon što je propao pokušaj dogovora sindikata i gradonačelnika Miletića, jer su sindikati odbili njegovu ponudu da umjesto planirane božićnice od 2000 kuna radnicima isplati bon od 500 kuna.

Pulske službe u štrajku

Vezani članci Kandidatkinje za gradonačelnicu Pule - 1 Za prvu fotelju ovog grada bore se mahom žene: "Ljudi misle da su muškarci veliki i jaki, ali žene su te koje vode priču" Irena Hrstić - 3 Ravnateljica OB Pula: ''Dolazi nam sve više mlađih pacijenata, čak 10-15 godina mlađi nego u prošlom valu"

Po riječima gradonačelnika Miletića pomoć u prikupljanju smeća obećale su nadležne komunalne tvrtke iz Vodnjana, Labina i Poreča, sve dok pulske službe ne prekinu štrajk. Gradonačelnik Miletić novinarima je također izjavio da večerašnjim sudjelovanjem u akciji prikupljanja i odvoza otpada želi dokazat kako treba osigurati komunalni red u gradu jer se može dovesti u pitanje sigurnost i zdravlje ljudi.

'Vjerujem da će i sindikalne vođe uvidjeti da ovo stanje nije održivo', kazao je Miletić dodavši da je Grad Pula ponudio više nego što je mogao. 'Mi smo sve odredbe kolektivnog ugovora ispoštovali te je legalnost ovog štrajka upitna, no to će odlučiti nadležne službe. Danas nisam došao raditi cirkus već samo pokazati koliko volim svoj grad', zaključio je Miletić. (Hina)