Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Zagreba i Šibenika

Šestero uhićenih zbog eksplozije na Trgu bana Jelačića!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je jučer uhitila šest osoba koje se povezuju s eksplozijom na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a istraživanje se nastavilo i jutros.

Šest osoba jučer je privedeno u sjedište zagrebačke policije zbog sumnje u povezanost s eksplozijom na Trgu bana Jelačića. 'U Policijskoj upravi zagrebačkoj obavljaju se razgovori i nastavlja se kriminalističko istraživanje u vezi s eksplozijom na Trgu bana Jelačića', izjavila je u petak navečer glasnogovornica PUZ-a Mirela Ban.

Pročitajte i ovo Policija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća kod Siska: Poginula jedna osoba Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..."

Uhićenje je realizirano u zagrebačkom naselju Jelkovec. U pitanju su, doznajemo, uglavnom mlađe osobe, a iz PUZ-a su danas potvrdili kako se radi o šest osoba iz Šibensko-kninske i Zagrebačke županije.

Policija i dalje vrši istragu, a uhićene osobe još uvijek su u prostorima PUZ-a.

Opet panika u Gajnicama

Zabrinuti čitatelji u petak su nam javili kako se u zagrebačkom naselju Gajnice opet nešto događa. Na terenu su u popodnevnim satima bili policajci s psima tragačima koji su pretraživali ulicu Sigetje.

Kako doznajemo, građani su policiji dojavili o sumnjivom predmetu, no pretragom terena nisu ništa našli. U PU zagrebačkoj rekli su da su  policajci 'obavljali svoje redovne zadaće'. Dodali su da nema potrebe za panikom i da je 'sve normalno u tom dijelu grada'.

Podsjetimo, u posljednjih nekoliko tjedana u Zagrebu su se dogodile tri eksplozije. Prva je odjeknula u Podsusedu na pruzi, a aktivirao ju je teretni vlak. Druga se dogodila na Aleji Bolonje u Gajnicama, na autobusnoj stanici. Tom prilikom je ozlijeđen i Vojislav Blažević, muškarac koji jde osumnjičenik u slučaju obje eksplozije.

>> Struka zgrožena jer osumnjičeni bombaš nije ranije provjeravan

Posljednja eksplozija dogodila se na Trgu bana Jelačića. Policija je do sada utvrdila da se ne radi pirotehnici, a događaj je okarakteriziran kao kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene