Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednikovi gafovi

Prvih 100 dana: Izjave koje su neke razočarale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada građani prigovaraju predsjedniku, očito je kako mu zamjeraju njegove vanjskopolitičke poteze.

'Ako se nađe mogućnost izvansudske nagodbe onih pitanja koji jesu pitanje tužbe onda ta tužba ne bi imala smisla,' rekao je predsjednik Josipović u svojoj izjavi u ožujku ove godine. 'Mislim da građani imaju neka očekivanja koja nisu realna u pogledu te tužbe. Neke iluzije treba zaista razbiti jer kad se ne ostvare očekivanja koja nisu realna onda dođe do razočaranja,' izjavio je predsjednik u siječnju 2010.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posebna pravila Za neke ljude Twitter krije brojne zamke... Slika nije dostupna Nisu imuni na takve stvari Najveće greške, gluposti i gafovi u znanosti 2012. godine

S ovakvim izjavama predsjednik je razočarao građane. Mogućnost povlačenja tužbe protiv Srbije ocijenili su njegovim najlošijim potezom. Upitan koju stvar ne bi ponovio u prvih 100 dana rada Josipović je rekao: 'Možda bih pričekao s predstavljanjem mogućeg savjetničkog tima do sigurnosnih provjera bez obzira što tog trenutka nisam ni imao mogućnost to učiniti.' Da je trebao pričekati s imenima smatraju i građani. Na sva se zvona razglasilo kako u ured ide Marko Rakar. A onda crveno svjetlo. Otkrilo se kako državi duguje gotovo milijun i pol kuna poreza i doprinosa.

Potom Mate Mlinarić - dan nakon inauguracije točno u podne ponosno je stajao uz predsjednika, a šest sati poslije, nesuđeni povjerenik za selo i poljoprivredu - jednim je potezom eliminiran. Zatajio pravomoćnu presudu. Treći je Drago Pilsel. Kolumna u kojoj je svoje kolege počastio uvredama i psovkama bila je previše za predsjednika Josipovića. 'Službeno priopćenje je izdato i na to ne bih imao što dodati. Nakon 100 dana s predsjednikom jedno je sigurno, nije dosadno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene