Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Sveučilištu je naložilo zabranu zapošljavanja.


Ministarstvo znanosti i obrazovanja upravi Sveučilišta u Hrvatskoj i svim njezinim sastavnicama poslalo je mail u kojem se navodi kako se do kraja lipnja zabranjuju daljnja zapošljavanja i napredovanja znanstvenika, javlja Srednja.hr

Vezani članci Festival, ilustracija Otvaraju sveučilišta nakon godine i pol, ali od noćnog života i dalje ništa: ''Moramo ostati oprezni'' Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Plenkovića i Butkovića: "To je pitanje za DIP"

Novoimenovanu ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak dočekala je čestitka u obliku prekoračenih sveučilišnih koeficijenata u iznosu od 30 milijuna kuna.

Sveučilišta u Hrvatskoj prema pisanju portala Srednja.hr prekoračila su limit za obračunske koeficijente za više od 30 milijuna kuna. S koeficijentima se zapošljavaju kadrovi, a masovni javni natječaji pojavili su se primjerice na Hrvatskim studijima, odnosno na Sveučilištu u Zagrebu, na koje otpada prekoračenje od otprilike 10 milijuna kuna.

MZO nalaže Sveučilištu, a posredno i sastavnicama, da u tekućem mjesecu lipnju ne preuzima nove obveze vezane uz rashode za zaposlene na teret državnog proračuna, jer njima MZO ne može odobriti unos u Registar. Drugim riječima, MZO nalaže Sveučilištu u Zagrebu da u lipnju obustavi nova zapošljavanja ili napredovanja.

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju