Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Sveučilištu je naložilo zabranu zapošljavanja.


Ministarstvo znanosti i obrazovanja upravi Sveučilišta u Hrvatskoj i svim njezinim sastavnicama poslalo je mail u kojem se navodi kako se do kraja lipnja zabranjuju daljnja zapošljavanja i napredovanja znanstvenika, javlja Srednja.hr

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Na poznatom sveučilištu koronavirusom zaraženo gotovo 500 studenata, pozitivni i zaposlenici Gari Capelli Ministri preuzimaju ministarstva od svojih prethodnika, Cappelli oštro po Paviću zbog peglanja kartica: "Ja sam strogo pazio na svoje troškove"

Novoimenovanu ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak dočekala je čestitka u obliku prekoračenih sveučilišnih koeficijenata u iznosu od 30 milijuna kuna.

Sveučilišta u Hrvatskoj prema pisanju portala Srednja.hr prekoračila su limit za obračunske koeficijente za više od 30 milijuna kuna. S koeficijentima se zapošljavaju kadrovi, a masovni javni natječaji pojavili su se primjerice na Hrvatskim studijima, odnosno na Sveučilištu u Zagrebu, na koje otpada prekoračenje od otprilike 10 milijuna kuna.

MZO nalaže Sveučilištu, a posredno i sastavnicama, da u tekućem mjesecu lipnju ne preuzima nove obveze vezane uz rashode za zaposlene na teret državnog proračuna, jer njima MZO ne može odobriti unos u Registar. Drugim riječima, MZO nalaže Sveučilištu u Zagrebu da u lipnju obustavi nova zapošljavanja ili napredovanja.