Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Sveučilištu je naložilo zabranu zapošljavanja.


Ministarstvo znanosti i obrazovanja upravi Sveučilišta u Hrvatskoj i svim njezinim sastavnicama poslalo je mail u kojem se navodi kako se do kraja lipnja zabranjuju daljnja zapošljavanja i napredovanja znanstvenika, javlja Srednja.hr

Vezani članci Milan Bandić, Blaženka Divjak (Foto: Pixell) Divjak: ''Bandić prljavo napada koristeći problematiku djece s teškoćama'' Blaženka Divjak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Učitelji potpisali peticiju za ukidanje anonimnog prijavljivanja: ''Uvukao se strah i pod takvim je pritiskom teško raditi''

Novoimenovanu ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak dočekala je čestitka u obliku prekoračenih sveučilišnih koeficijenata u iznosu od 30 milijuna kuna.

Sveučilišta u Hrvatskoj prema pisanju portala Srednja.hr prekoračila su limit za obračunske koeficijente za više od 30 milijuna kuna. S koeficijentima se zapošljavaju kadrovi, a masovni javni natječaji pojavili su se primjerice na Hrvatskim studijima, odnosno na Sveučilištu u Zagrebu, na koje otpada prekoračenje od otprilike 10 milijuna kuna.

MZO nalaže Sveučilištu, a posredno i sastavnicama, da u tekućem mjesecu lipnju ne preuzima nove obveze vezane uz rashode za zaposlene na teret državnog proračuna, jer njima MZO ne može odobriti unos u Registar. Drugim riječima, MZO nalaže Sveučilištu u Zagrebu da u lipnju obustavi nova zapošljavanja ili napredovanja.