Prvi let aviokompanije Emirates, zrakoplovom tipa Boeing 777-300ER iz Dubaija sletio je danas u Zagreb, gdje je dočekan vodenim pozdravom, a dobrodošlicu su putnicima i kabinskom osoblju zaželjeli i plesači tradicionalnoga hrvatskog plesnog ansambla.


Letom EK129 u Zagreb su doputovali Thierry Antinori, izvršni potpredsjednik i direktor komercijalnih poslova zrakoplovne kompanije Emirates, Thierry Aucoc, stariji potpredsjednik i voditelj komercijalnih poslova za Europu i Rusiju, Gari Cappelli, ministar turizma Republike Hrvatske, Njegova Ekscelencija Ali Al Ahmed, veleposlanik Ujedinjenih Arapskih Emirata u Hrvatskoj te brojni partneri i poslovni suradnici iz Hong Konga, Indije i Kine.

Vezani članci Prvi puta ove godine u pulsku Zračnu luku sletjela i avio kompanija Air Serbia - 3 Nakon dvije godine stanke u Pulu sletio zrakoplov iz Beograda, a uskoro se vraćaju i druge aviokompanije Avion za padobrance, ilustracija Srušio se manji avion za padobrance s devetero ljudi, ima poginulih

"Današnji dan važna je prekretnica za kompaniju Emirates jer uvodimo let na novom tržištu na i pojačavamo našu predanost porastu trgovine i turizma između Dubaija i Hrvatske. Od samog početka poslovanja na hrvatskom tržištu, 2003. godine, surađujemo s našim partnerima iz sektora turizma i trgovine u pripremi ovog dana. Zato zahvaljujemo svim partnerima, a posebno Ministarstvu turizma i Zračnoj luci Franjo Tuđman na njihovoj podršci u pripremi uvođenja našeg dnevnog leta, ali i cjelokupne današnje ceremonije", izjavio je Thierry Antinori, izvršni potpredsjednik i glavni komercijalni direktor zrakoplovne kompanije Emirates.

Današnji inauguracijski let EK129 poletio je iz Dubaija prema Zagrebu u 8.15 sati ujutro te sletio u u Zagreb u 12.20 sati. Povratni let je krenuo iz Zagreba u 15.35 sati te stigao u Dubai u 23:05 sati.