Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi dan Ferragosta nahrlili Talijani

Možda pomognu održati na površini hrvatski Titanic

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kilometarske kolone vozila čekale su na ulaz u zemlju i na graničnim prijelazima u Istri. Uz mnogobrojne inozemne registracije, najviše je ipak bilo onih iz Italije s obzirom da je prvi dan Ferragosta.

Počeo je Ferragosto. Na graničnim su prijelazima u Istri od ranih jutarnjih sati - kilometarske su kolone, jer Talijani žure na hrvatsko more. Neki će u Hrvatskoj ljetovati po prvi puta, a nekima će Ferragosto možda trajati vječno. 'Idemo u Savudriju. Možda ostanemo čitav život', rekao je jedan talijanski par. Istarska je policija spremno dočekala Ferragosto na graničnim prijelazima.

Pročitajte i ovo Kolona - 3 Stvara se i mnogo smeća Kaos na cesti - Kilometarske kolone i višesatno čekanje izluđuju vozače i mještane: "Što Vlada čeka s obilaznicom?" Slika nije dostupna Ilegalna pošiljka Vozaču kamiona s ilegalnih 4,75 milijuna eura jednomjesečni istražni zatvor

Ferragosto nije što je nekad bio

'Ulaz se odvija u tri kolničke trake, povremeno četiri, osiguran je dostatan broj djelatnika, policijskih službenika', rekao je Branko Šimić, voditelj smjene graničnog prijelaza Kaštel. Iako Ferragosto nije što je nekad bio, u vrijeme kriznih poreza i recesije, turistički se djelatnici raduju prometnim gužvama prema moru. 'I u gradu očekujemo gužve, jako su nam dragi, očekujemo ih u velikom broju', kaže Nenad Velenik, direktor turističke zajednice Poreč. Prvi dan kriznih nameta i prvi dan Ferragosta možda Talijani pomognu održati na površini hrvatski titanik.

Kakvom se turizmu treba okrenuti Hrvatska?

  • Obiteljskom
  • Elitnom
  • Treba obuhvatiti sve kategorije

Ukupno glasova:

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene