Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Religija kao oružje

Stravična ispovijest Iranke, na prosvjedu je rezala kosu: "Tražila sam pomoć policije, rekli su da se vratim kad mi muž baci kiselinu u lice"

Aktualno Galerija Provjereno: Samane Fatemeh Riemani - 1 Provjereno: Samane Fatemeh Riemani - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Samane Fatemeh Riemani - 2 Provjereno: Samane Fatemeh Riemani - 2 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Prosvjednice u Iranu - 1 Provjereno: Prosvjednice u Iranu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Prosvjednice u Iranu - 2 Provjereno: Prosvjednice u Iranu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +4 Provjereno: Samane Fatemeh Riemani - 3 Galerija 1/9 >>
Škarama je rezala kosu i plakala usred Zagreba. Radila je ono što žene diljem svijeta rade, za slobodu iranskih žena. Koje neki, takozvani "božji ljudi", u njezinom rodnom Iranu tuku i ubijaju jer ne žele nositi maramu. Ali, nisu samo oni ti koji u ime religije rade neshvatljive stvari. Moskovski patrijarh, tako je blagoslovio sve koji umru u ratu s Ukrajinom. Jer tim će činom iskupiti sve svoje grijehe. Ludilo pozivanja na mržnju, sukob, kršenje ljudskih prava - i to sve u ime Boga, nije rijetko. Zašto to rade? Ekipa emisije Provjereno razgovarala je, među ostalima, i s Irankom sa zagrebačkog prosvjeda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene