Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prosvjed solidarnosti

FOTO/VIDEO Dramatične snimke s prosvjeda ispred iranskog veleposlanstva u Zagrebu: "Zašto ubijaju naše žene?"

Prosvjed u znak solidarnosti sa ženama Irana održan je u Zagrebu ispred zgrade iranskog veleposlanstva.

U Zagrebu je održan prosvjed u znak solidarnosti sa ženama Irana. Ispred zgrade iranskog Veleposlanstva prosvjednici su zajednički osudili smrt mlade Mahse Amini, koja je prvotno uhićena zbog nepravilno nošenog hijaba.

Pozvali su na smjenu vlasti u Teheranu. Jedna je prosvjednica u znak protivljenja strogim pravilima odijevanja u Iranu odrezala pramenove kose. 

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda u Iranu - 4 ZABRANA OBJAVE INFORMACIJA Vlasti privele 18 novinara, reagirali i Reporteri bez granica: Odvode ih noću iz njihovih domova

"Mama i tata su mi u Iranu i ne znam jesu li dobro. Sestra mi ima 18 godina, nju su isto zatvorili zbog kose - ne mogu se fokusirati, ne mogu raditi", rekla je Samaneh Fatemeh Riehani. "Za slobodu Iranu! Zašto ubijaju naše žene, zašto ubijaju mlade žene?", rekao je Omid Noghandoost.

Prosvjedi se u Iranu održavaju svaku večer od 16. rujna, kada je 22-godišnja Mahsa Amini umrla u bolnici tri dana pošto je u Teheranu uhićena zbog nepoštovanja strogih pravila odijevanja po kojima žene u Islamskoj Republici Iranu u javnosti moraju pokrivati glavu.

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene