Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Provjereno: Bojni otrov nestao iz Instituta, odgovorni ne znaju kako

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naš reporter Ivan Žada nakon višemjesečnog istraživanja u kakvim se uvjetima u Hrvatskoj čuvaju najsnažnija bio-kemijska oružja za masovno uništenje, a koja se koriste za pronalaženje protuotrova u slučaju terorističkog napada takvim sredstvima, došao je do zapanjujućih rezultata.

Na Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada, a koji u okviru programa NATO-a testira protuotrove za najjače nervne bojne otrove Sarin, Soman, Tabun i VX , ti se otrovi u količinama da usmrte nekoliko stotina ljudi čuvaju bez adekvatne zaštite! 

Pročitajte i ovo Provjereno - problem nedostatka liječnika - 6 večeras u Provjerenom Patila u agoniji sa slomljenim kukom, jer nije bilo liječnika da je pregleda! Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama"

Kako bi dokazao da sustav ne funkcionira, došao je na relativno lagan način do otopine jednog bojnog otrova. 

Kako su se na noge digle tajne službe i policija i kako u Institutu sve dok ih Žada nije sam obavijestio nisu znali da im nedostaje tako opasno sredstvo za masovno uništenje, pogledajte večeras u Provjerenom u 21 sat i 45 minuta. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene