Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sve pokušali zataškati

Provjereno otkrilo još jedan ilegalan dom za starije, u slučaj upletena i sutkinja: "Mrtav čovjek bio je prebačen preko kreveta..."

Provjereno razotkrilo još jedan slučaj ilegalne skrbi - 2
Provjereno razotkrilo još jedan slučaj ilegalne skrbi - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Provjereno razotkrilo još jedan slučaj ilegalne skrbi - 2 Provjereno razotkrilo još jedan slučaj ilegalne skrbi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno razotkrilo još jedan slučaj ilegalne skrbi - 1 Provjereno razotkrilo još jedan slučaj ilegalne skrbi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno razotkrilo još jedan slučaj ilegalne skrbi - 3 Provjereno razotkrilo još jedan slučaj ilegalne skrbi - 3 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno razotkrilo još jedan slučaj ilegalne skrbi - 5 Provjereno razotkrilo još jedan slučaj ilegalne skrbi - 5 Foto: DNEVNIK.hr +2 Provjereno razotkrilo još jedan slučaj ilegalne skrbi - 4 Galerija 1/7 >>
Otkako je Provjereno raskrinkalo nepravilnosti u udomiteljskoj obitelji u Donjoj Slivnici kod Zadra, dojave o novim slučajevima ne prestaju pristizati. Ovoga puta Mato Barišić i kamere Provjerenog zaputili su se u središte Čazme, nakon dojave da se tamo nalazi stan u kojem ilegalno žive stare i nepokretne osobe. Kamere Provjerenog snimile su kako su iz stana poskrivećki izneseni nemoćni starci koji tko zna koliko dugo i u kakvim uvjetima bez skrbi žive u potkrovlju zgrade.

Vlasnica obiteljskog doma iz Čazme nedavno je kupila stan na drugom katu zgrade u središtu grada koji joj je prodala sutkinja Prekršajnog suda. Uz brigu o stanu, nova vlasnica preuzela je i skrb o sutkinjinu ocu koji je ostao u stanu.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

No umjesto da se brine o njemu, vlasnica i njezin sin uselili su još osoba u stan. Prema riječima stanara, u stanu je preminula jedna osoba, a za to su vrijeme tamo boravile još dvije.

''Taj je čovjek umro, da. Jedan od štićenika bio je unutra i onda je on zvao hitnu. Bio je prebačen preko kreveta. Nije ležao na krevetu, nego preko kreveta. Pelena mu je bila otkopčana, a u istoj sobi bilo je još dvoje štićenika, muško i žensko u bračnom krevetu'', kaže svjedokinja.

Riječi svjedoka da su u stanu bile starije osobe potvrdila je i snimka ekipe Provjerenog na kojoj se vidi da iz stana izlazi muškarac koji izvodi nepokretnu osobu u invalidskim kolicima. Starije osobe smještene su u stanu bez adekvatne brige iako plaćaju legalan dom na drugoj lokaciji.

Vlasnica stana negirala je optužbe, a situaciju ne želi komentirati ni bivša vlasnica, koja i dalje ima ključeve stana i koja ga koristi. Ista ta osoba kao sutkinja obvezala se štititi Ustav i zakone. Provjereno je o svemu obavijestilo Ministarstvo socijalne skrbi, policiju i sud na kojem spomenuta sutkinja radi, a cijelu priču ne propustite pogledati u večerašnjoj emisiji Provjereno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene