Otkako je Provjereno raskrinkalo nepravilnosti u udomiteljskoj obitelji u Donjoj Slivnici kod Zadra, dojave o novim slučajevima ne prestaju pristizati. Ovoga puta Mato Barišić i kamere Provjerenog zaputili su se u središte Čazme, nakon dojave da se tamo nalazi stan u kojem ilegalno žive stare i nepokretne osobe. Kamere Provjerenog snimile su kako su iz stana poskrivećki izneseni nemoćni starci koji tko zna koliko dugo i u kakvim uvjetima bez skrbi žive u potkrovlju zgrade.

Galerija


Vlasnica obiteljskog doma iz Čazme nedavno je kupila stan na drugom katu zgrade u središtu grada koji joj je prodala sutkinja Prekršajnog suda. Uz brigu o stanu, nova vlasnica preuzela je i skrb o sutkinjinu ocu koji je ostao u stanu.

Vezani članci Provjereno 14. sezona Zahvaljujući vama, ovim je ljudima vraćen osmjeh na lice! Priča o humanitarnim pomoćima koje su njima okrenule život naglavačke, jer ste vi odabrali nekome biti nada Dom za starije i nemoćne/Ilustracija - 1 Raskrinkan još jedan ilegalni dom za starije: ''Ovo nisu izolirani slučajevi, ovo je masovna pojava''

No umjesto da se brine o njemu, vlasnica i njezin sin uselili su još osoba u stan. Prema riječima stanara, u stanu je preminula jedna osoba, a za to su vrijeme tamo boravile još dvije.

''Taj je čovjek umro, da. Jedan od štićenika bio je unutra i onda je on zvao hitnu. Bio je prebačen preko kreveta. Nije ležao na krevetu, nego preko kreveta. Pelena mu je bila otkopčana, a u istoj sobi bilo je još dvoje štićenika, muško i žensko u bračnom krevetu'', kaže svjedokinja.

Riječi svjedoka da su u stanu bile starije osobe potvrdila je i snimka ekipe Provjerenog na kojoj se vidi da iz stana izlazi muškarac koji izvodi nepokretnu osobu u invalidskim kolicima. Starije osobe smještene su u stanu bez adekvatne brige iako plaćaju legalan dom na drugoj lokaciji.

Vlasnica stana negirala je optužbe, a situaciju ne želi komentirati ni bivša vlasnica, koja i dalje ima ključeve stana i koja ga koristi. Ista ta osoba kao sutkinja obvezala se štititi Ustav i zakone. Provjereno je o svemu obavijestilo Ministarstvo socijalne skrbi, policiju i sud na kojem spomenuta sutkinja radi, a cijelu priču ne propustite pogledati u večerašnjoj emisiji Provjereno.