Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 400 sati naleta u sezoni

Tri kanadera i jedan airtractor gase požar kod Vranskog jezera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri protupožarna aviona upućena su u akciju gašenja požara na području Vrane kod Vranskog jezera.

Tri protupožarna aviona Canadair CL-415 i jedan Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u petak u akciju gašenja požara na području Vrane kod Vranskog jezera u Zadarskoj županiji, priopćio je MORH.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju ukupno 48 požara na području Šibensko-kninske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske te Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije.

Uz gašenje požara, provedeno je i 56 protupožarnih izviđanja s avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne Protupožarne snage na navedenim zadaćama ostvarile oko 410 sata naleta. MORH je priopćio i da su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane tijekom ovogodišnje Protupožarne sezone, i to dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.

''Ukupno je u 2019. godini zaprimljeno 179 zahtjeva Hrvatske vatrogasne zajednice za angažiranjem PP NOS OSRH, pri čemu je ostvareno 2797 letova i 527 sati naleta, izbačeno je ukupno 12963 tona vode te je prevezeno 14 osoba i 14 tona tereta'', stoji u priopćenju Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene