Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tri intervencije u jednom danu

Policija pronašla bombe, zvončiće, streljivo: "Još uvijek ima zaostalih mina iz rata"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policajci za protueksplozijsku zaštitu intervenirali su jučer u Lici tri puta - na mjestu pronalaska kasetne bombice "zvončić", ručne bombe i pri dragovoljnoj predaji ilegalnog naoružanja, priopćila je u četvrtak Policijska uprava iz Gospića.

Na otvorenom prostoru blizu mjesta Lički Novi jedan je građanin policiji prijavio pronalazak kasetne bombice KB-1 tzv. zvončića, dok je drugi u mjestu Konjsko Brdo pronašao ručnu bombu M-75.

"I kasetnu bombicu i ručnu bombu policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu uništio je na mjestima pronalaska", stoji u priopćenju, uz napomenu da su pritom bile poduzete sve potrebne sigurnosne mjere.

Pročitajte i ovo Ilustracija očevid u tijeku Teška prometna nesreća kraj Zagreba: Poginula jedna osoba

U Gospiću je građanin dragovoljno predao automatsku pušku, pušku s užlijebljenim cijevima, 474 komada raznog streljiva i dva spremnika za automatsku pušku. Policajac za protueksplozijsku zaštitu sve navedeno oružje uskladištio je do uništenja.

Pročitajte i ovo Ilustracija kazneno prijavljen Nije stao samo na porukama: Prijetio mačetom i bejzbolskom palicom, a onda provocirao i policajce

Iz ličko-senjske policije poručuju da na području njihove županije još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata pa čak i iz Drugog svjetskog rata, što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca.

Kako je svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito važna, policija još jednom poziva sve koji "u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene